Megéri félszobát építeni a lakásban

kiadó lakás, albérlet, illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy félszoba vagy hálófülke akár 10 százalékkal is megdobja a lakás árát, akár másfél millió forinttal többet kérhetnek érte.
Vágólapra másolva!

Szeptember előtt pörög fel igazán az ingatlanpiac a nagyvárosokban, az Ingatlan.com elemzése szerint nemcsak az albérletet keresők, hanem a lakásvásárlók között is népszerűek a 20-35 négyzetméteres garzonok. Az ingatlanportál arra kereste a választ,

megéri-e úgy eladni vagy kiadni egy budapesti garzont, hogy extra szobát alakítanak ki benne.

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint mindenképpen megéri. Ha a tulajdonos hajlandó 100-300 ezer forintot áldozni egy 30 négyzetméter feletti kislakás átalakítására, akár 10 százalékkal többet is elkérhet a vevőtől. „Egy éve még 35 négyzetméter volt a lélektani határ.

ezért már a kisebb alapterületű garzonokhoz is igénylik a vevők az extra helyiséget."

Fotó: Vorigin Dóra

Májusi elemzésük szerint az egyszobás 30-35 négyzetméteres garzonlakások négyzetméterára 491 ezer forint volt, míg

a másfélszobásokat 542 ezer forintért hirdették.

A 20-30 négyzetmétereseknél is 1-4 százalékkal drágábbak a plusz hálófülkés vagy félszobás lakások, attól függően, milyen messze találhatóak a belvárostól.

Nem csak akkor érdemes belevágni a felújításba, ha túl akarnak adni az ingatlanon. Az albérletpiacon is jól pörögnek a kis lakások, a másfél szobás lakások átlagos havi bérleti díja 105-110 ezer forint, szemben az 1 szobások 89-95 ezres átlagával – összegezte az Ingatlan.com.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!