A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tőzsdére mehet James Bond kedvenc márkája

aston martin db11
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin kifejezetten sikeres évet zárt 2017-ben, hiszen tíz éve nem adtak el ennyi kocsit, mint tavaly. Idén beszállnak a Forma-1-be is, új üzemet nyitnak Walesben, így nem csoda, hogy a vállalat már a tőzsdére lépést tervezi.
Vágólapra másolva!

Az Aston Martin az egyik legikonikusabb autómárka, a brit autógyártás egyik ékköve. Most a vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy nyilvános részvénykibocsátásra (IPO) készülnek,

melynek értéke 6,8 milliárd dollár (5 milliárd font).

Az Aston Martin már túl van a megbeszélésen a szakértőkkel, akikkel az IPO értékbecslését végezték. Ha egy vállalat a tőzsdére készül, akkor az egy olyan lépés, amely megmozgatja a befektetők fantáziáját, az így befolyt pénzt a cég a sportautó részleg bővítésébe fektetné.

Aston Martin DB11 Forrás: Origo

Az Aston Martin 2019-ben kezdi meg terepjárója, a DBX SUV gyártását az új walesi üzemében. További jó hír, hogy az összes Vantage modell elkelt már,

annak ellenére, hogy a gyártás 2018-ban fejeződik csak be és a kocsi ára 150 ezer dollár volt.

A vállalat – várhatóan 2019-es – tőzsdére lépése nem csak az Aston Martinnak lenne jó teszt, hanem a londoni tőzsdének is, hiszen a márka piacra lépése jó indikátora lehetne a brexit utáni befektetői hangulatnak – írja a Bloomberg.

James Bond egy Aston Martinban Forrás: imcdb.org

Az Aston Martin jó évet zárt tavaly, 5000 autót tudtak eladni, amire 2008 óta nem volt példa.

A vállalat azt tervezi, hogy gyártósorainak kapacitást 2020-ra 8250 járműre bővíti.

Szakértők szerint az adózás előtti eredmény 180 millió fonttal nagyobb lesz a vártnál 2017-ben, míg a vállalat bevétele több mint 840 millió font.

Fontos azonban megemlíteni, hogy sem hivatalos értékelés, sem hivatalos bejelentés nem történt még az Aston Martin részéről, és az értesüléseket sem kommentálták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!