A váratlan kínai kölcsön után az autók árát is emeli a Tesla

Elon Musk
(FILES) In this file photo taken on July 19, 2017, Elon Musk, CEO of SpaceX and Tesla, speaks during the International Space Station Research and Development Conference at the Omni Shoreham Hotel in Washington, DC. - Elon Musk's Hyperloop ultra high-speed transport system will be unveiled in Los Angeles in early December with free test rides to the public, the entrepreneur announced. "The first tunnel is almost done," Musk said on Twitter late October 21, 2018. "Opens Dec 10."Responding to comments on Twitter, Musk said there would be an opening event that night and "free rides for the public next day." (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
A Tesla amerikai elektromosautó-gyártó átlagosan 3 százalékkal emeli járműveinek az árát világszerte, kivéve a tömeggyártásra szánt alapfelszereltségű, Model 3 modelljét.
Vágólapra másolva!

Az elektromosautó-gyártó szerint azért volt szükség az áremelésre, mert a tervezethez képest kevesebb boltot fognak bezárni. Korábban az Origo is megírta, hogy a Tesla teljesen átakar térni az online értékesítésre, emiatt pedig a 378 értékesítési pontjuk jelentős részén lehúzzák a rolót.

Akkor még a vállalat azt jósolta, hogy a változásoknak köszönhetően 5 százalékkal csökkennek a cég kiadásai, ennek következtében pedig nem csak a Model 3-at, hanem a többi modelljüket is olcsóbban tudják kínálni.

Ennek ellenére most mégis emelni fognak az árakon.

A lépést azzal magyarázza a Tesla, hogy a tervezetnél kevesebb boltot fognak bezárni. Emellett azt közölték, hogy az elmúlt két hétben végrehajtott vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az eredeti elgondolás végrehajtásához több időre lesz szüksége a vállalatnak, ezért a már bezárt autószalonok egy részét is újranyitják.

Elon Musk, a Tesla vezére Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A Fortune értesülései szerint a Tesla 521 millió dolláros kölcsönt kapott kínai bankoktól, hogy új jármű és akkumulátorgyárat építsen Kínában. Ezzel egyébként a vállalat egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy a Model 3 gyártása az Egyesült Államokon kívül is beinduljon. A hitelt a cégnek 2020 márciusában kell visszafizetnie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!