Csökkentek a Kínába beáramló külföldi tőkebefektetések

Vuhan, 2020. március 30. Gyér a forgalom a közép-kínai Vuhanban 2020. március 29-én. A koronavírus-járvány eredeti gócpontjának számító 11 milliós nagyvárosban elkezdték feloldani a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat, részlegesen újraindították a tömegközlekedést, a több mint két hónapig tartó kijárási korlátozások után újra kinyitottak a kiskereskedelmi egységek. A város teljes megnyitását április 8-ra tervezik MTI/EPA/Roman Pilipej
Vágólapra másolva!
Csökkentek a Kínába irányuló külföldi tőkebefektetések az idei első negyedévben éves összevetésben.
Vágólapra másolva!

Az ázsiai ország kereskedelmi minisztériuma szerdán azt közölte, hogy a külföldi működőtőke-befektetések (FDI) értéke 216,19 milliárd jüan (31,2 milliárd dollár, 1 jüan=45,60 forint) volt a március végével záródott idei első negyedévben, ami 10,8 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. 


Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

A minisztérium adatai szerint az FDI márciusban 14,1 százalékkal csökkent, februárban, amikor leginkább éreztette hatását a koronavírus az ázsiai országban, 25,6 százalékkal esett, míg januárban még 4 százalékkal nőtt. 


A kereskedelmi minisztérium adatai szerint a külföldi működőtőke-befektetések értéke tavaly 138 milliárd dollár volt, 2,4 százalékkal felülmúlva az előző évit.

2018-ban az FDI 3 százalékkal, 2017-ben 7,9 százalékkal, 2016-ban pedig 4,1 százalékkal bővült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!