A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Lendületes gazdasági fölívelés jöhet Indiában

economy Horizontal
Employees assemble parts and make final inspections of Honda Activa scooters in the 4th assembly line after its inauguration at Honda Motorcycle & Scooter India Pvt. Ltd. Karnataka in Narasapura, on the outskirts of Bangalore on August 2, 2017. / AFP PHOTO / MANJUNATH KIRAN
Vágólapra másolva!
Komoly felpattanásra számíthat az indiai gazdaság a következő pénzügyi évben, miután idén mélyrepülést okoz a koronavírus-járvány a világ ötödik legnagyobb gazdaságában – mondják az S&P Global Ratings elemzői.
Vágólapra másolva!

A következő pénzügyi évben már 8,5 százalékos lehet az indiai gazdaság növekedése, miután az idei pénzügyi év (amely 2021 márciusáig tart Indiában) 5 százalékos GDP-csökkenést hoz – mondják az S&P Global Ratings elemzői.

A szakértők szerint ugyanis India gazdaságát támogatja a kedvező demográfia, illetve a versenyképes munkaerőpiac. Ha pedig a gazdasági reformokat is megfelelően hajtják végre, akkor az komoly fölpattanáshoz vezethet az országban.

Amennyiben összejön a 8,5 százalékos növekedés a következő pénzügyi évre, az azt jelentené, hogy India 10 éves, súlyozott, egy főre jutó átlagos GDP-növekedése várhatóan a nemzetközi átlag fölött alakul majd.

Az elemzők azonban hozzátették, amennyiben az országban súlyosbodna a járvány, a pénzügyi és vállalati nyomás pedig fokozódna, az érdemben ronthatná a kedvező növekedési előrejelzést. Az S&P Global Ratings úgy számol, hogy az indiai költségvetési hiány emelkedni fog ebben az évben, ahogy a kormány növelte a kiadásait, hogy csökkentse a járvány káros hatásait.

Az idei gazdasági zuhanás után jövőre már komoly fellendülés jöhet Indiában Forrás: AFP/Diptendu Dutta

Múlt héten az indiai vezetés be is jelentett egy 20 ezer milliárd rúpiás (265 milliárd dollár) élénkítő csomagot, hogy támogassa a gazdaság talpra állását. Az összeg jelentős részét kormányzati támogatás formájában kapják majd meg a szereplők, de közben az indiai központi bank (Reserve Bank of India) is támogatja a gazdaságot a bankszektornak nyújtott hitelekkel.

Az S&P szerint a közvetlen kormányzati kiadások nem érik majd el a GDP 1 százalékát. Ráadásul a szakértők jelezték, India hitelminősítése igen stabil helyzetben van, mivel az ország relatíve védett a külső sokkoktól.

Mivel pedig India jelentős nettó energiaimportőr, így még az alacsony olajár is támogatja a gazdaság kilátásait.

Következésképpen a következő években a világ ötödik legnagyobb gazdasága alacsonyabb folyó fizetési mérleg hiánnyal működhet.

A nemzetközi hitelminősítő egyébként jelenleg BBB- kategóriában tartja India szuverén adósság besorolását, elsősorban arra hivatkozva, hogy az ország gazdaságának egésze instabil volt a válság kitörésekor, ahogy a reál GDP-növekedés 11 éves mélyponton állt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!