A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Tesla jelentősen csökkenti a Model 3-as árát Kínában

Tesla, Elon Musk
A handout photo provided on April 1, 2016 by Tesla Motors shows the car manufacturer's new Model 3 which was unveiled on March 31, and is scheduled to hit the market late next year. - Tesla unveiled a new, cheaper model of its electric car aimed at the mass market on March 31, 2016, taking more than 115,000 orders in the past 24 hours -- nearly three times the number of cars it produced in all of last year. The company said orders were piling up even though the new car won't be available until late next year. The new Model 3 will have a base price of $35,000, half that of the two models it now sells -- the Model S and the Model X, which start at $70,000. (Photo by STR / TESLA MOTORS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TESLA MOTORS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A Tesla nemrég 8 százalékkal csökkentette a Model 3-as árát Kínában, így egy új jármű 36,605 dollárba fog kerülni. A Tesla a mostani ármérsékléssel igyekszik csökkenteni az egyre növekvő nyomást, amelyet a feltörekvő rivális kínai márkák jelentenek.
Vágólapra másolva!

A kínai elektromos autó piac a világ legnagyobbja, ez viszont azt is jelenti, hogy itt a legjobban kiélezett a verseny a különböző vállalatok között, ráadásul az utóbbi néhány évben a kínai gyártók is rákapcsoltak és egyre több vonzó autót dobnak piacra, amelyek sokszor olcsóbbak, mint a Tesla által kínált Model 3-as.

Illusztráció Forrás: AFP/Str

A kínaiak számára viszont továbbra is presztízskérdés egy amerikai autó beszerzése, ezért is van a Tesla jobb helyzetben, mint a többiek, még akkor is, ha innováció terén az utóbbi időben a kínaiak egyértelműen beérték Elon Musk cégét. Ez viszont önmagában nem elég, mivel a Kínában gyártott termékeket, legyen szó autóról vagy elektronikai eszközről, továbbra is lenézik az ázsiai ország vásárlóinak jelentős része.

A Tesla ezért úgy döntött, hogy csökkenti a rendkívül népszerű Model 3-as kezdőárát 8 százalékkal 36 805 dollárra. Ezt azért is tudta meglépni a vállalat, mert a sanghaji gyárban készülő Model 3-as gépkocsik lítium-vas-foszfát akkumulátort kapnak,

ezek pedig olcsóbbak, mint a korábban használt technológia.

Szintén nagy segítség a Tesla számára a sanghaji gyár, hiszen december óta már országon belül készítik el a Model 3-as kocsikat, vagyis megspórolják a vámokat és a szállítási költségek egy jelentős részét is. Jelentések szerint a Tesla augusztusban 11 ezer Model 3-ast adott el Kínában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!