A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Minőségi hibákat találtak macskaeledelekben

cica macska
Vágólapra másolva!
Ismét egy különleges termékkör, a száraz macskaeledelek vizsgálatát végezte el Szupermenta programjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 42 tesztelt termékből 18 nem felelt meg az előírásoknak. Minőségi kifogás miatt 17, jelölési hiányosság miatt 1 terméknél indult hatósági eljárás. Megnyugtató azonban, hogy biztonsági szempontból mindegyik száraz macskaeledel termék megfelelő volt.
Vágólapra másolva!

A legújabb Szupermenta teszten 42 teljes értékű, száraz macskaeledelt ellenőriztek a Nébih munkatársai. A vizsgált hazai és külföldi gyártású termékek között marha- és csirkehúsos, valamint halas ízesítésű eledel is helyet kapott.

A Nébih laboratóriumaiban minőségi és biztonsági szempontból is ellenőrizték a terméktesztben szereplő macskaeledeleket.

A termékek nyersfehérje-, nyersrost-, nyershamu-, összes nyersolaj- és zsírtartalmának vizsgálata során mindössze 1 termék nyersfehérje tartalma nem felelt meg a termék jelölésén feltűntetett értéknek.

Jó hír, hogy a nehézfém és mikotoxin szennyezettségre irányuló vizsgálatok alapján minden termék megfelelőnek bizonyult.

A gyártók által garantált paraméterek közül a szakemberek ellenőrizték egyes aminosavak, vitaminok, valamint a makroelemek és mikroelemek mennyiségét is. Míg a termékek makro- és mikroelem tartalma minden esetben megfelelőnek bizonyult, addig a macskák számára nélkülözhetetlen aminosav, a taurin vizsgálati eredménye 9 termékben kevesebb volt, mint ahogy azt a jelölés ígérte. A vitamin-tartalom vizsgálata 7 macskaeledelben A-vitamin hiányt, további 2 eledelben A- és E-vitamin hiányt is kimutatott.

A Nébih új Szupermenta tesztje nem tárt fel veszélyes problémákat a macskaeledelekben, de sok volt a minőségi kifogás Forrás: Shutterstock

Összesítve, míg biztonsági szempontból minden termék megfelelt az előírásoknak, addig minőségi hibák miatt összesen 17 termék esetében kellett intézkedni.

A termékek jelölése miatt 1 termék esetében a takarmányjelölési előírásoknak nem megfelelő takarmány forgalmazása miatt indult hatósági eljárás.

Forrás: Nebih.gov.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!