Elon Musk lett a világ harmadik leggazdagabb embere

Tesla, logó, autó, Elon Musk
(FILES) In this file photo Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center March 9, 2020, in Washington, DC. - Tesla chief Elon Musk on May 9, threatened to pull his electric car headquarters and plant out of California after local authorities kept him from resuming production due to the coronavirus pandemic. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn a Tesla alapítója és vezetője, Elon Musk lett a világ harmadik leggazdagabb embere, megelőzve a Facebook alapítóját, Mark Zuckerberget. Musk vagyona ugyanis komolyan megugrott, miután a Tesla részvényét feldarabolták, és kilőtt az árfolyama.
Vágólapra másolva!

Elon Musk vagyona hétfőn 115,4 milliárd dollár volt, amivel a világ harmadik leggazdagabb embere lett (Jeff Bezos és Bill Gates mögött), megelőzve a Facebook alapítóját, Mark Zuckerberget. Musk számára egyébként a múlt hét már mérföldkő volt, ugyanis a Tesla részvényének emelkedésével Musk belépett azok közé, akiknek legalább 100 milliárd dolláros vagyonuk van.

A 49 éves Musk vagyona idén emelkedett meg jelentősen.

Csak 2020-ban 87,8 milliárd dollárral lett gazdagabb Musk, ahogy a Tesla papírja nagyjából 500 százalékkal erősödött.

Hétfőn azonban újabb fordulóponthoz érkezett a Tesla, miután megtörtént a papír feldarabolása. Ezt követően a kereskedési nap folyamán a részvény rövid időre elérte az 500 dolláros árfolyamot, majd a nap végére, 12,6 százalékos pluszban, 498,32 dolláron zárt. Ez pedig új rekordnak számít. A megelőző csúcs 447,75, vagy darabolás előtti értéken 2238,75 dollár volt.

A Tesla részvényárfolyamának idei alakulása (a feldarabolás után számított értéken) Forrás: Investing.com

A részvény feldarabolása a hétfői nyitással lépett életbe.

Ez a befektetők számára annyit jelentett, hogy minden eddig birtokolt részvény immáron öt részvényt ért, azonban az egyes részvények értékét is öttel kellett osztani.

Vagyis a papírok értéke nem változott.

Mindazonáltal az elemzők már jelezték, úgy tűnik, a Tesla részvényének feldarabolása okos döntés volt, és várhatóan a következő időszakban más nagy technológiai cégek is követik majd a Tesla – illetve nem sokkal korábbról az Apple – példáját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!