A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Látványos videón az új budapesti Duna-híd utolsó szerkezeti elemeinek beemelése

2021 Duna Aszfalt Nagy Mihály drón déli összekötő híd február hídépítés vasút építőipar, új budapesti Duna-híd szerkezetének utolsó része
Vágólapra másolva!
A Déli összekötő vasúti híd harmadik pályájának helyet adó új átkelő is a helyére került, és az eddig használt két vasúti hídrész rekonstrukciója is hamarosan megkezdődik.
Vágólapra másolva!

Rendszeresen beszámolunk a főváros egyik legjelentősebb projektjéről, a Rákóczi híd mentén futó Déli összekötő vasúti híd újjáépítéséről és bővítéséről. Nemrég került sor a hídépítők hordógurító ünneplésére, amelyet az 510 méteres átkelő szerkezetének elkészültével tartottak, most videón megmutatjuk azt is, hogyan került a hat hídelem közül az utolsó kettő a helyére.

A Déli összekötő vasúti híd szerkezetének utolsó részei is a helyükre kerültek Forrás: Nagy Mihály/Magyar Építők

A kivitelező Duna Aszfalt Zrt. megbízásából a többszáz tonnás elemekkel manőverező szakembereket és gépezeteket a magyarepitok.hu munkatársai által készített videó örökítette meg.

A Déli összekötő vasúti híd bővítése és korszerűsítése a Déli Körvasút fejlesztésének egyik kulcseleme: a kivitelezés révén nem csak kettőről három vágányosra bővül a körvasút, hanem a régi, rossz állapotú vasúti hídrészeket is kicserélik. A munkálatoknak most ez a második része kerül majd fókuszba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!