A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Új légitársaságok indítását jelentették be

légitársaság, Avelo Airlines, Avelo Air
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Légi Utazási Szövetség szerint a koronavírus-járvány több mint 380 milliárd dollárba (114.000 milliárd forint) került világszerte a repülési szektornak. Tény, hogy egy légitársaság indításakor bármilyen gazdasági helyzetben nagyok a kockázatok. A vállalatoknak óriási tőkebefektetésre van szükségük, és a szabályozások, biztonsági előírások hosszú listájának szigorú betartását is teljesíteniük kell. Ennek ellenére az Avelo és a Breeze Airways alapítói optimisták és bíznak abban, hogy egyedi stratégiájukkal, a költségek ellenőrzésével, valamint a gyorsuló átoltottsággal még ebben a kritikus időszakban is nyereségesek lesznek.
Vágólapra másolva!

Az Avelo houstoni székhelyű vállalata április végén indítja első menetrendszerinti járatait az Egyesült Államok nyugati részének tizenegy repterére.

- fogalmazott Andrew Levy vezérigazgató.

Ahogy egy korábbi cikkünkben már megírtuk, az amerikaiak nagyon bíznak az idei nyaralásban és a repülőjegyek iránti kereslet is egyre növekszik a lakosság körében.

Ezért is vélekedik úgy az Avelo vezérigazgatója, hogy eljött a tökéletes alkalom egy új légitársaság indítására, amelyet eredetileg 2020 novemberére terveztek, de a járvány keresztülhúzta a számításokat. Az Avelo stratégiája az, hogy alacsony árakat kínál az utazóknak olyan piacokon, ahol kevés légitársaság szolgáltat. A cég egyértelműen a kis repterekre fókuszál, ahol versenytárs nélkül vagy csekély számú kihívó közt növekedhetnek. Az Avelo egyelőre egy három tagú Boeing 737-es flottával indul, de ezen a nyáron már ennek a duplájára bővít. Ebben az is közrejátszik, hogy a járvány miatt sikerült több repülőgépet is nagyon kedvezményesen megvásárolnia a vállalatnak az iparág egy másik szereplőjétől.

Az Avelo Airlines gépei készen állnak az indulásra. Forrás: Avelo Air

A másik új piaci belépő, a Salt Lake City központú Breeze Airways célja, hogy olyan útvonalakra összpontosítson, ahol nincs közvetlen járat, beleértve néhány olyan repülőteret is, ahonnan a nagyobb légitársaságok visszavonultak. A cégvezető, David Neeleman is hasonlóan jó alkalomnak tartja a tavaszi indulást, ráadásul a versenytársak közül sokan elbocsátották alkalmazottjaikat, így lényegesen könnyebb a tapasztalt személyzet toborzása is a számukra.

Az Airbus A220-as gépekkel és két Embraer modellel debütáló vállalat reményei szerint a következő hónapban megkapja a Szövetségi Légiközlekedési Hatóság igazolását és kihirdetheti a menetrendet.

A Breeze Airways repülőgépe a terminálon. Forrás: Breeze Airways

Mindkettő cég jelezte, hogy különösen ügyelni fog a rugalmas ügyfélszolgálatra és az utazási élményre, amit más fapados légitársaságoknál az emberek általában a leginkább sérelmeznek. Ezenkívül rugalmas lemondási irányelveket, nagyobb üléstávolságokat és méretesebb poggyászokat is igérnek.

Az elemzők szerint az emberek egyre jobban "éheznek" az utazásra. Amikor Boris Johnson brit miniszterelnök február 22-én bejelentette az utazási korlátozások enyhítésének tervét, a londoni székhelyű EasyJet fapados légitársaság a foglalások nagyarányú növekedését tapasztalta, és a dublini székhelyű Ryanair is rengeteg új eladásról számolt be a hír kapcsán. Az új légitársaságok cégvezetőinek optimizmusa tehát nem alaptalan, és bíznak abban, hogy az elkövetkező három-hat hónapban az utazók a tisztaságot, a biztonságot és az árat helyezik előtérbe az "öregebb" légitársaságok hűségprogramjaival szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!