Váratlanul bejelentette lemondását a TikTok vállalatának alapító-vezérigazgatója

Zhang Yiming, TikTok, ByteDance
This photo taken on April 23, 2018 shows CEO of Bytedance Zhang Yiming speaking during the 1st Digital China Summit in Fuzhou, in China's eastern Fujian province. - The Chinese billionaire CEO of Bytedance, the makers of video app TikTok, on May 20, 2021, said he will leave the role because he lacks managerial skills and preferred "reading and daydreaming" to running the tech giant. (Photo by STR / AFP) / China OUT
Vágólapra másolva!
A ByteDance vezérigazgatója bejelentette, hogy lemond a vállalat vezetéséről, amely a TikTok sikere révén a világ legértékesebb startupjává vált. Zhang Yiming, aki 2012-ben alapította a vállalatot, másik pozícióba kerül a cégnél, helyére pedig alapító társa kerül majd.
Vágólapra másolva!

A The Verge írja, hogy a TikTok mögött álló ByteDance vezérigazgatója, Zhang Yiming, lemond a vállalat vezetéséről, helyére pedig a cég másik alapítója, Liang Rubo kerül, aki jelenleg a ByteDancenél vezeti az emberi erőforrás részleget.

Zhang Yiming a TikTok mögött álló ByteDance egyik alapítója Forrás: AFP/Str

Egy nemrég nyilvánosságra hozott belső levelében Zhang Yiming azt írta, hogy valószínűleg másvalaki hatékonyabb lenne a napi menedzsmentszintű döntések meghozatalára, mint ő.

Szerinte belőle hiányoznak azok a képességek, amelyek ideális vezetővé tennék, ezért másik munkakörben folytatja karrierjét a cégnél.

Zhang Yiming hozzátette, hogy őt inkább a szervezeti és piaci elvek elemzése érdeklik, illetve hogy hogyan lehet azokat felhasználni. Mindemellett elmondása szerint jobban kedveli a magányos tevékenységeket, mint az internetezés, olvasás vagy a zenehallgatás, így az emberek irányításához és a vezetéshez szükséges képességei hiányosak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!