Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Ezermilliárdost csinálhat Elon Muskból a SpaceX

Tíz leggazdagabb ember, Elon R Musk
01 December 2020, Berlin: Elon Musk, head of the space company SpaceX and Tesla CEO, comes to the Axel Springer Award ceremony. Musk will accept this year's Axel Springer Award. Photo: Hannibal Hanschke/Reuters Images Europe/Pool/dpa (Photo by HANNIBAL HANSCHKE / Reuters Images Europe/Pool / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk már ma is a világ leggazdagabb embere, de egy amerikai nagybank elemzője szerint ez még korántsem a vége. A Tesla alapítójának személyes vagyonát ugyanis a csillagokba repítheti az űrcége, a SpaceX. Musk vagyona végül elérheti akár az 1000 milliárd dollárt.
Vágólapra másolva!

Napjainkban Elon Musk, a Tesla alapítója a világ leggazdagabb embere. A Bloomberg adatbázisa szerint Musk személyes nettó vagyona 241,4 milliárd dollár volt október 19-én, köszönhetően annak, hogy a Tesla részvényárfolyama hatalmas szárnyalást mutatott az elmúlt hónapokban.

Mindazonáltal a Morgan Stanley egy elemzője úgy látja, mindez semmi ahhoz képest, amekkora Musk vagyona lehet, ha a SpaceX nevű űrcége sikeres lesz.

A SpaceX ugyanis az űrszektor számos területén terjeszkedik, az űrhajógyártástól a kilövésen át az infrastruktúra fejlesztéséig.

Ahogy pedig az űriparban működő magáncégek egyre sikeresebbek, Musk vagyona végül elérheti az 1000 milliárd dolláros szintet is – mondja Adam Jonas, az amerikai befektetési bank szakértője.

Elon Musk személyes vagyonát is kilőheti a csillagokba a SpaceX sikere Forrás: AFP/David Mcnew

A SpaceX jelenleg Musk vagyonának kevesebb mint 17 százalékát adja. A cég egyébként magánkézben van, vagyis nincsenek tőzsdén kereskedett részvényei, de a vállalat becsült értéke 100 milliárd dollár.

Jonas pedig úgy számol, hogy a SpaceX értéke könnyedén elérheti a 200 milliárd dollárt is a jövőben.

Musk először 2021 januárjában taszította le Jeff Bezost, az Amazon alapítóját a világ leggazdagabb emberének trónjáról. Bezos vagyona október 19-én 198,9 milliárd dollár volt, amivel a második helyen állt a globális ranglistán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről