A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az online boltok felé fordul a szórakoztatóipari óriás

DISNEY
A car leaves from the main entrance to the Walt Disney Co. office and studio complex in Burbank, California at the end of the work day, 03 March 2004. Walt Disney Co. chairman and CEO Michael Eisner was handed a stinging rebuke as shareholders withheld 43 percent of their votes for his re-election to the board. Eisner ran unopposed, and so was re-elected, but the vote triggered calls for his resignation from the company he has led for 20 years. AFP PHOTO / Robyn BECK / AFP PHOTO / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Jelentős fordulat előtt áll a Disney. A vállalat ugyanis egyre nagyobb figyelmet szentelne az e-kereskedelemnek, aminek következtében a fizikai üzleteinek 20 százalékát be is zárná.
Vágólapra másolva!

Minden területen egyre inkább az online térben bízik a Disney. A streaming platformjának (Disney+) elképesztő növekedése mellett ugyanis a vállalat a fizikai üzletei helyett is az e-kereskedelemre kíván fókuszálni – írja a CNBC.

A társaság nemrég jelentette be, hogy a fizikai üzleteinek 20 százalékát be is zárná, ami legalább 60 észak-amerikai boltot jelent.

A Disneynek egyébként világszerte összesen mintegy 300 üzlete van, az átszervezést pedig azzal indokolták, hogy a fogyasztóik egyre nagyobb számban veszik igénybe az online lehetőségeket.

Illusztráció Forrás: AFP/Robyn Beck

Ráadásul koronavírus-járvány egyébként is felgyorsította a fogyasztói szokások átalakulását. Az IBM amerikai kiskereskedelmi mutatója szerint például az e-kereskedelmi eladások 32,4 százalékkal, 791,7 milliárd dollárra emelkedtek 2020-ban – és az elemzők szerint további növekedés várható.

Noha a vállalat nem közölte, hogy pénzügyi szempontból az átszervezés mit jelentene, azt hangsúlyozták, hogy

az olyan szegmenseket nem fogják érinteni a bezárások, mint a Disney parkok boltjai vagy a harmadik félhez köthető kiskereskedelmi üzletek.

Emellett marad a Target áruházlánccal kötött együttműködés is. Ennek keretei között a Disney lényegében saját üzletet működtet a Target áruházain belül. Ezek számát pedig 2019 óta még bővítették is, 25-ről 50-re.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!