A családokat és az időseket segíti az élelmiszerárstoppal a kormány

NAGY István
Budapest, 2022. január 25. Nagy István agrárminiszter beszél a magyar vidék fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatón az Agrárminisztériumban 2022. január 25-én. A miniszter elmondta, hogy a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére a Közös Agrárpolitika vidékfejlesztési pillérén keresztül 2027-ig 4265 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből az összegből az idén és jövőre 1529 milliárd forint jut. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstoppal különösen a gyerekes családoknak és az idős embereknek akar segítséget nyújtani a kormány - mondta Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára feltett videóüzenetében vasárnap.
Vágólapra másolva!

Keddtől hét alapvető élelmiszer - a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a csirkefarhát, valamint a 2,8 százalékos UHT-tej - ára csökken a tavaly október közepén tapasztalt szintre - tette hozzá.

A miniszter kijelentette: a kormány célja az, hogy megvédje a magyar lakosságot a járvány és az elszabadult energiaárak miatt hazánkba is begyűrűző élelmiszerár-emelkedéstől.
Nagy István szerint

Az agrárminiszter arról is beszélt a videóban, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság folyamatosan ellenőrizni fogja az élelmiszerüzleteket, ahol a bejáratnál tájékoztatók is jelzik az árstop életbe lépését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!