Már az okostelefonok uralják a videójátékok piacát

Diverse,Friends,Using,Their,Phones couple,friendship,smartphone,caucasian,boys,togetherness,young a
Diverse friends using their phones
Vágólapra másolva!
Amikor előkerül a videójátékok témája, a legtöbben általában személyi számítógépekre vagy konzolokra gondolnak. Mindazonáltal az iparági adatokból az látszik, hogy már hosszú ideje az okostelefonok uralják a szektort.
Vágólapra másolva!

Noha elsőre különösnek tűnhet, a világon a legtöbben nem személyi számítógépeken (PC) vagy olyan konzolokon játszanak videójátékokkal, mint a PlayStation vagy a Xbox.

Az okostelefonok ugyanis már évek óta átvették a vezetést, és mára igen tekintélyes előnyt szereztek maguknak.

Legutóbb a Statista végzett egy amerikai felmérést a témában, és az derült ki, hogy a több mint 7000 megkérdezett felnőtt 54 százaléka rendszeresen használja játékra a telefonját. A konzolok mindössze 35 százalékkal futottak be a második helyre, míg a PC-k és laptopok 32 százalékkal lettek bronzérmesek.

A legnépszerűbb eszközök a videójátékosok körében (a Statista amerikai felmérése alapján) Forrás: Statista

A listára felkerült még a táblagép (25 százalék), az okostévé (17 százalék), a mobil játékkonzol (17 százalék), valamint a streaming eszköz (10 százalék) is.

A PC-k lemaradása pedig nem is meglepő, ha azt nézzük, hogy az emberek általában magukkal hordják az okostelefonjaikat, vagyis sokkal több lehetőségük van ezeket használni. Emellett a telefonos játékok nem igényelnek semmilyen extra kiegészítő eszközt, ami szintén növeli a használati kedvet.

A trendet pedig a játékfejlesztők is igyekeznek lekövetni.

Egyre több játék jelenik meg okostelefonokra, a Google és az Apple együtt pedig csak tavaly nagyjából 90 milliárd dolláros bevételt realizált a játékalkalmazásokon. Az Apple esetében például az App Store-ból származó bevételek 70 százalékát a játékok adták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!