Drogosok és hajléktalanok terrorizálják egy világhírű kávézólánc vendégeit

népszerű márkák galéria, starbucks
The logo of American coffee company and coffeehouse chain Starbucks is seen in Munich. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy egy kiszivárgott felvétel tanúsága szerint veszélyes vendégek tömegével küzd a Starbucks, és ezért kényszerül több üzletét is bezárni.
Vágólapra másolva!

Az említett videóban a Starbucks vezérigazgatója, Howard Schultz arról beszél, hogy a cég több amerikai üzletét is be fogja zárni:

A vállalat biztonsági problémákra hivatkozik, és az első körben 16 kávézója húzza le a rolót, de ez csak a kezdet.

A Starbucks vezetése szerint számos kávézóban már rendszeresen bukkannak fel a kifejezetten veszélyes vendégek, akik kockázatot jelentenek mind a békés látogatók, mind a személyzet számára.

Így bár ezek az üzletek nyereségesek, mégis a bezárásuk mellett döntöttek.

Annyit már a múlt héten bejelentettek, hogy július végéig 16 kávézót zárnak be. Ezek Los Angelesben, Seattle-ben és az Oregon állambeli Portlandben vannak, de más amerikai városokat is érint a döntés. A hivatalos kommunikációban a cég vezetése olyan kihívást jelentő incidensekről számolt be, amik kezelésére az üzleteik nincsenek felkészítve. Amikor a bezárásokról szóló hírek először megjelentek, akkor a vállalat szóvivője azt mondta, hogy azokban az üzletekben nem folytatják a munkát, ahol ezek a kihívások megjelentek.

Egy hajléktalan alszik a Starbucks kávézó előtt a Hollywood Boulevardon, Los Angelesben Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A vezetés meghallgatásokat tartott az érintett kávézók személyzete körében, akik kábítószerfogyasztás miatt zavart vendégekről, hajléktalanokról és bűnözőkről számoltak be.

Korábban az érintett helyeken már próbálkoztak a mosdók bezárásával és az asztalok számának csökkentésével, de állításuk szerint ezek az intézkedések nem váltak be.

A szakszervezet szerint megtorlás történik

A Starbucks szakszervezeti vezetői szerint viszont, az üzletlánc a veszélyes vendégeket csak álcának használja, miközben a valóságban megtorlás zajlik a cégen belül. Úgy vélik, hogy a vezetés csak olyan kávézókat zár be, ahol szakszervezeti tömörülés jött létre. Állításuk szerint a legutóbb bejelentett 16 kivégzett üzlet között 2 is van, ahol frissen döntöttek a szakszervezethez csatlakozásról, illetve egy harmadikban augusztusban lett volna erről szavazás.

– olvasható a Starbucks Workers United közleményében.

A Starbucks vezetése ugyanakkor tagadja, hogy ilyen indíttatás állna a döntéseik hátterében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről