Virágzik a luxusautók piaca, itt az újabb bizonyíték

Ferrari F8
Vágólapra másolva!
Rekord negyedéves eladásokról és nyereségről számolt be a Ferrari; ez is bizonyítja, hogy a világgazdasággal kapcsolatos aggodalmak nem tudnak csorbát ejteni a luxusautók vásárlóinak lelkesedésén - írja a The Guardian. 
Vágólapra másolva!

Az olasz sportautógyártó az új modellek népszerűségének, valamint a Kínában és az amerikai kontinensen tapasztalható erős keresletnek köszönhetően

megemelte az egész éves bevételre és nyereségre vonatkozó előrejelzését is.

A vállalat, a Lamborghini és a Bentley után a következő luxusautó gyártó, amely rekordnyereséget könyvelhetett el idén. Az április-május-júniusi három hónapos időszakban 3455 darabra emelkedtek az eladások az előző évhez képest. Az értékesítést a Portofino M és az F8 modellcsalád hajtotta.

A Kínába, Tajvanra és Hongkongba szállított járművek száma több mint kétszeresére, 166-ról 358-ra nőtt az előző év azonos időszakához képest,

míg az amerikai kontinensen 62 százalékkal, 1053-ra emelkedett a forgalom. Ezeket az eredményeket tapasztalván a Ferrari a korábbi 4,8 milliárd euróról 4,9 milliárd euróra emelte az egész évre vonatkozó bevételi előrejelzését, a nyereségét pedig már 1,15 és 1,18 milliárd euró közötti értékre prognosztizálja.

Világszerte rendkívül népszerű a Ferrari F8 Forrás: Ferrari

Az erős kereslet a nettó nyereség 251 millió euróra történő növekedését eredményezte, miközben a bevételek 1,3 milliárd euróra emelkedtek.

Az összes ilyen kategóriájú autókat gyártó vállalat eladási mutatóit látva megállapítható, hogy

virágzik a luxus- és szuperautók piaca.

Ezt támasztja alá például az, hogy több mint 18.000 szuperautót - például Ferrari, Bugatti, Aston Martin, Maserati és Koenigsegg modelleket - regisztráltak 2021-ben Nagy-Britanniában, ami 19 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A maranellói székhelyű Ferrari nyilvánosságra hozta legújabb terveit, amelyek szerint 2030-ra modelljeinek 80 százaléka elektromos és hibrid autó lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!