A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLévai Zoltán
13:10BirkózásZoltan Levai-Sanan Suleymanov
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország
14:00Kajak-kenuKenu 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
14:20Kajak-kenuKajak 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Hamarosan filmeket is lehet online nézni a Kilimandzsárón

kilimandzsáró afrika kenya hófödte
A hófödte, fenséges Kilimandzsáró
Vágólapra másolva!
Tanzánia nagysebességű internethálózatot telepít a Kilimandzsáróra, hogy növelje az Afrika legmagasabb hegyét megmászó túrázók és teherhordók biztonságát. A hálózat első részét a héten adták át.
Vágólapra másolva!

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint az állami tulajdonban lévő távközlési vállalat kedden helyezte üzembe a 3720 méteres tengerszint feletti magasságba telepített mobilinternet-átjátszó állomást. Az ebből továbbfejlesztendő hálózat az év végére le fogja fedni a Kilimandzsáró legmagasabb pontját, az 5.895 méter magasan fekvő Uhuru-csúcsot is.

- mondta Nape Nnauye távközlési miniszter a szolgáltatást elindító eseményen, amelyet a 3.720 méter magasan fekvő Horombo Huts nevű táborhelyen tartottak.

A hófödte, fenséges Kilimandzsáró Forrás: Gary Craig / Flickr.com

A Tanzánia és Kenya határán található hegyet, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, évente mintegy 35 ezer turista és hegymászó szeretné meghódítani.


Tavaly a Kilimandzsáró déli lejtőin egy drótkötélpálya építésére irányuló kormányzati projekt széles körű kritikát váltott ki a turisták és a környezetvédelmi szervezetek részéről. Napjainkban ugyanakkor a technológia egyre inkább meghódítja az eddig egzotikusnak számító helyeket, kezdve a Föld legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet megmászók számára elérhető wifi-hozzáféréstől a balesetek azonnali jelzését biztosító okostelefonokig - emlékeztet anyagában az AFP.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!