A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Sör nélküli focivébé jöhet a briteknél

kocsma, pub, vendéglátás, sör, Heineken
A British man holds a beer as he watches a broadcast feed of the Royal Wedding in London of Britain's Prince William and Kate Middleton at a pub in the Didim district of Aydin on April 29, 2011. AFP PHOTO / MUSTAFA OZER / AFP PHOTO / MUSTAFA OZER
Vágólapra másolva!
Súlyos sörhiány fenyegeti az Egyesült Királyságot, mivel egy sztrájk miatt előfordulhat, hogy a klubok és pubok nem tudják kellő időben és mennyiségben feltölteni a készleteiket a labdarúgó világbajnokság előtt.
Vágólapra másolva!

Akár jelentős sörhiány is lehet a következő időszakban az Egyesült Királyságban, amennyiben a klubok és a pubok egy kulcsfontosságú cég dolgozóinak sztrájkja miatt nem tudják feltölteni a készleteiket – írja a The Guardian.

A GXO Logistics nevű vállalat mintegy ezer sofőrje október 31. és november 4. között ötnapos sztrájkot tervez a magasabb fizetésekért és az elbocsátások ellen.

Mivel pedig ez a vállalat szállítja ki a brit klubok és pubok sörkészletének 40 százalékát, a munkabeszüntetés komoly fennakadásokat okozhat a brit sörkínálatban.

Sörhiány jöhet az Egyesült Királyságban a labdarúgó világbajnokság idejére Forrás: AFP/Justin Tallis

A sztrájk akár azt is eredményezheti, hogy a vendéglátóipari egységek nem lesznek képesek kellő időben és mennyiségben feltölteni a készleteiket a november 20-án kezdődő labdarúgó világbajnokság előtt. Ráadásul ha nem oldódik meg a vita a cég és a dolgozók között, akkor novemberben a munkavállalók további akciókat terveznek.

A GXO Logistics mintegy 4500 londoni és délkelet-angliai kocsmába szállít, és országszerte 22 raktárból álló hálózatot működtet.

A vállalat szóvivője igyekezett megnyugtatni az ügyfeleit, és hangsúlyozta, vannak terveik arra az esetre, ha a sztrájk miatt tartósan akadoznának a szállítások.

Az amerikai székhelyű társaság a június végéig tartó negyedévben 777 millió dolláros bevételről jelentett a brit tevékenységéből. Ez a 2,2 milliárdos negyedéves összbevételének legnagyobb forrása volt. A cég profitja ugyanebben az időszakban 176 millió dollár volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!