Több mint egymilliárd forint értékű kincsre bukkant egy kisfiú - videó

arany, láda arannyal, kincs, kincsvadász, kincsvadászat
Open treasure chest filled with gold coins / HIgh contrast image
Vágólapra másolva!
A 3 éves kisgyerek által megtalált, 16. századból származó aranymedálon különleges szimbólum látható.
Vágólapra másolva!

A Promotions.hu cikke felidézi azt az évtizede történt, de a mai napig emlegetett esetet, miszerint minden bizonnyal az angliai Essexben élő James Hyatt volt még 2010-ben a világ legszerencsésebb kisfiúja, hiszen a kisfiú kincsvadászatra indult az édesapjával, és életében először próbált fémdetektorral találni valami érdekeset, majd olyasmire lelt, amire mások egész életükben vágynak:

egy hihetetlenül értékes aranymedálra a 16. századból, ami ráadásul nem is lapult túl mélyen a föld alatt.

James Hyatt izgatottan mesélte annak idején a riportereknek, hogy mentek, és a fémdetektor hirtelen elkezdett hangosan sípolni. Óvatosan kapirgált a jelzés helyén az édesapja, mit sem sejtve arról, hogy mi vár rá. Nagyjából 20 centiméter mélyen megtalálta az elképesztő leletet: egy nagyjából 8 grammos, 73 százaléknyi aranyból készült, körülbelül 500 éves medált, amin állítólag Szűz Mária látható egy kereszttel.

Az alábbi videó bemutatja a hatalmas értékű felfedezést, és az akkor 3 éves James Hyattet, aki érthető módon nagyon boldog volt attól, hogy ilyen különlegességet talált:

Szinte rögtön felbecsültették a különleges mintázattal rendelkező aranymedált, amiről kiderült, hogy 2,5 millió angol fontot, vagyis mai árfolyamon körülbelül 1,1 milliárd forintot ér.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről