Vágólapra másolva!
Világi Oszkár, a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba 2015 után visszajutó ETO tulajdonosa elmondta, a győri létesítmény tulajdonjogai az államnál vannak, de a csapatnak új stadionra van szüksége.

Világi Oszkár, a 120 éves ETO tulajdonosa az Indexnek kifejtette, a győri csapat esetében a bevétel nehéz kérdés, mert maga a jegybevétel és az ajándéktárgyak árusítása nagyon kicsi eredményt tud jelenleg felmutatni.

Világi Oszkár, ETO
Világi Oszkár szerint új stadionra van szüksége a győri csapatnak
Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld

"Egyrészt nincsen megfelelő infrastruktúra, másrészt az NB II-ben játszott a csapat, így nincsen elégséges marketingtevékenység, ami kellene ahhoz, hogy magasabb szinten legyen az ezekből származó bevételünk" – mondta Világi Oszkár, aki rávilágított,

 hogy a jegybevétel és a bérleteladások az ETO esetében folyamatosan javulnak, „látszik, hogy az emberek érdeklődése megnőtt a foci iránt, de a klub költségvetésének csak nagyon alacsony, pusztán néhány százalékát adja”.

Hozzátette, a televízióból származó jogdíjak viszont Magyarországon magasabb bevételt eredményeznek, mint például Szlovákiában.

Világi Oszkár: A legfontosabb az új stadion

Világi Oszkár a lapnak elárulta, az egyik legfontosabb az ETO számára most az új stadion.

„Ennek a tulajdonjogai jelenleg az államnál vannak, de a következő lépésnek a felújításnak kell lennie. Ennek két oldala van: az elmúlt kilenc évben nem voltak komoly befektetések, emiatt a stadion állapota leépült. A másik fontos dolog, hogy amikor épült a létesítmény, akkor nem voltak a napjainkban tapasztalható üzleti szempontok.”

A modern üzleti szemlélet ugyanis egyszerűen megkövetel jobb minőségű skyboxokat, maximális helykihasználtságot és a magasabb színvonalú szolgáltatásokat a szurkolók számára. "” A győri csapat bízik abban, hogy ebben partner lesz az állam is." - tette hozzá.

Világi kifejtette, bízik benne, hogy a Győr üde színfoltja lesz az NB I-nek és hogy a csapat gyors és támadó futballja elnyeri majd a közönség tetszését is.

„Az emberek szeressenek kijárni az ETO-meccsekre. A stadiont fenntartó felé már jeleztük, hogy a mostani kisebb beruházásokkal is a lehető legnagyobb lépéseket tegyék meg a megfelelő szórakoztatás irányába. 

Győr megérdemli, hogy magas színvonalon, jó meccseket nézhessenek meg az ott élő vagy oda látogató emberek.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről