Saját művészeti galériával árulnak egy kaliforniai házat

Ojai, Kalifornia
Vágólapra másolva!
Piacra került egy különleges, vegyes használatú ingatlan egy kaliforniai kisvárosban. Amellett, hogy a lakóház a település harmadik legrégebbi épülete, a házban egy művészeti galériát és egy üzlethelyiséget is kialakítottak.
Vágólapra másolva!

Teljesen új életet kezdhet, aki beköltözik abba a házba, melyet nemrég dobtak piacra a Kalifornia államban található Ojai nevű kisvárosban. Az ingatlan a település üzleti negyedében található, és ez a város harmadik legrégebbi épülete. A házat még 1874-ben építette John Montgomery, Ojai egyik legkorábbi fejlesztője – írja a Dirt.com.

A ház különlegessége, hogy vegyes kialakítású, vagyis egyszerre funkcionál magánlakásként, illetve üzlethelyiségként. Az ingatlan 2013 óta ad otthont a Porch Galériának. Ez egy kortárs művészeti tér, amely amerikai és nemzetközi hírű művészek munkáit mutatja be, időszaki kiállításokon.

A galériai tulajdonosai emellett 2018-ban elindították a Beato Chocolates nevű üzletet is. A boltban egyebek mellett Beatrice Wood kerámiaművész munkáiból készült csokoládészobrokat kínálnak.

A Montgomery-házat tehát galériaként és üzlethelyiségként is használják, de emellett gyakran bérlik ki rendezvényhelyszínként. Mindezek mellett viszont a 306 négyzetméter alapterületű, műemlék besorolású épület az eredeti célját is betölti, vagyis magánotthonként is működik.

Az ingatlan két különálló lakással rendelkezik, az egyik az első, míg a másik a második emeleten található. Mindkét lakás két hálószobával és két felújított fürdőszobával bír.

A különleges építészeti tulajdonságok közé tartoznak az eredeti faborítások, a lambéria és a díszlécek is. Emellett a két kandalló, a beépített könyvespolcok, valamint a fakeretes ablakok sajátos hangulatot kölcsönöznek az ingatlannak. A birtok teljes alapterülete 911 négyzetméter, és a kertben egy 140 éves ciprusfa biztosítja az árnyékot.

A nyilvántartások szerint az ingatlant utoljára 2017-ben adták el, akkor 1,1 millió dollárért. Most a tulajdonosok 3,8 millió dollárt (kb. 1,4 milliárd forint) kérnek érte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!