Szenzációs hír érkezett a debreceni óriásberuházást végrehajtó kínai akkumulátorgyártóról

elektromos, autó, akkumulátor, gyár
Detail of individual battery cells contained inside a model of the battery pack module for a Lucid electric luxury vehicle at the Lucid Motors Inc. studio and service center on February 25, 2021 in Beverly Hills, California. - The California-based electric vehicle company announced this month that it plans to go public via a merger with a company that values it at $24 billion, with the pure-electric luxury sedan Lucid Air launching in 2021. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
A kínai Contemporary Amperex Technology (ismert nevén: CATL) a világ legnagyobb akkumulátorgyártója, amely a legtöbb villanyautós energiatároló rendszert értékesíti. A Debrecenben óriásberuházást végrehajtó cég az elmúlt időszakban tovább erősítette pozícióit a világpiacon, és növelte globális piaci részesedését.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg cikke nyomán a Villanyautósok.hu ismerteti a szöuli székhelyű SNE Research piackutató és elemző cég frissített adatsorát, amely szerint

a CATL ebben a szegmensben már több mint 37 százalékot birtokol.

A tavalyi év első 11 hónapjának eladási adatait összesítve kiderült, hogy a kínai gyártó 2022-ben, a január-november közötti időszakban 165,7 GWh akkumulátort értékesített. Ez csaknem háromszor annyi, mint a második helyre most előrelépő BYD (60,6 GWh), amelyet az eddig ezüstérmes LG-Energy Solution (54,8 GWH) követ.

Forrás: SNE, Bloomberg, Villanyautósok

A fujiani központból működtetett CATL mindezt úgy érte el, hogy az utolsó negyedévben a fő megrendelői (a Volkswagen, a Geely, a Nissan és a Tesla) összességében a vártnál kevesebb autót tudtak értékesíteni.

Az SNE Research arra is felhívta a figyelmet, hogy az elektromos autóakkumulátorok eladási mutatója novemberben kiugró mértékben növekedett: 70 százalékos emelkedést sikerült produkálni az előző év azonos időszakához képest.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről