Olyan, mintha egy másik bolygón épült volna ez a kaliforniai ház

Kalifornia
Vágólapra másolva!
Idén készült el és került piacra egy futurisztikus épület, amelyre pillanatokon belül le is csapott egy potenciális vevő. Az ingatlan olyan, mintha egy másik bolygóról helyezték volna át a jelenlegi környezetébe.
Vágólapra másolva!

Piacra került egy idén átadott és soha nem lakott futurisztikus ingatlan Sacramento külvárosában. A különlegességre állítólag kevesebb mint egy hét alatt le is csapott egy potenciális vevő. Az épület egy tragédiából született, ugyanis az építtetője, Doug Cummings a felesége halála után olyan munkát keresett magának, amely elvonja a figyelmét a gyászról. Összefogott tehát Bruce Whitelam helyi építésszel, hogy közösen megalkossanak egy valódi építészeti különlegességet.

Így született meg ez a futurisztikus, ultramodern ház, amely több éves tervezés és építkezés után idén készült el. Az ingatlan július közepén bukkant fel a piacon, 2,4 millió dolláros (kb. 816 millió forint) áron. A Dirt.com információi szerint már le is csapott rá egy potenciális vevő, ám az üzlet még folyamatban van.

Az acélvázas épület sajátossága, hogy teljesen elüt a környezetében található házak stílusától. Ráadásul úgy tervezték, hogy a lejtős talaj felett „lebegjen", egy négyautós garázs fölé emelkedve. Még a bejárati ajtó elhelyezése is egyedi, ugyanis a ház hátsó részénél van elrejtve, egy piros, íves lépcső tetején. A belső tereket szigorúan fekete-fehérre alakították ki, azonban néhol váratlanul feltűnnek vörös árnyalatok is.

A dupla magasságú nappali önmagában is látványos, azonban az igazi sztár a sötétre színezett hatalmas ablakokból álló fal. Innen lehet kilépni a teraszra, ahonnan panorámás kilátás nyílik a Sacramento-völgyre.

Az 1376 négyzetméteres telken elterülő ház 372 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik, és négy hálószobát, illetve négy és fél fürdőszobát alakítottak ki benne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!