Kizárólag felnőtteknek alakít ki zónát járatain egy légitársaság

Stuttgart airport Lifestyle and Leisure weather Vacation Seasons Weather image Weather forecast Aircraft noise Airplane Flying Horizontal AIR TRAFFIC
Kora reggeli felszállás a stuttgarti repülőtérről.
Vágólapra másolva!
A török-holland Corendon Airlines külön ülőzónát tervez kialakítani a fedélzeteken azoknak a 16 évnél idősebb utasainak, akik csendes és nyugodt környezetben szeretnének utazni gyermekek nélkül. Ennek az új lehetőségnek köszönhetően a családok is fellélegezhetnek majd, mivel nem fogják annyira zavarni a többi utast, ezzel pedig valószínűleg elejét veszik sok konfliktusnak.
Vágólapra másolva!

Az USA Today szerint a Corendon Airlines novembertől teszteli a kizárólag felnőtteknek szóló ülőzónáját az Amszterdam és Curaçao közötti járatain. A tervek szerint egyes 16 évnél idősebb utasoknak lehetőségük lesz az Airbus A350-900-as repülőgépek elején helyet foglalniuk, ahol nem zavarják őket gyermekek.

Az ülőzóna kilenc XL-es ülőhelyből áll majd, melyek nagyobb lábtérrel rendelkeznek majd, valamint 93 normál lábterű helyből.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christoph Schmidt

A légitársaság közleményében olvasható, hogy a kizárólag felnőtteknek kialakított zónát falak és függönyök fogják elválasztani a repülőgép többi részétől. Az innovatív ötletnek köszönhetően a 16 évnél idősebbek csendes és nyugodt környezetben utazhatnak majd. Ezek az ülőhelyek azonban kicsit drágábbak lesznek: egy útra extra 45 és 49 euró közötti árat kell fizetnie annak, aki nem szeretne gyerekekkel utazni. Az XL méretű székekért pedig 100 és 108 euró közötti felárat kell majd fizetni utasonként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!