Borzalmas szülőgyilkosság történt Észak-Koreában

Hyesan, Ryanggang province, North Korea – August 6, 2017: People walking a street on an early sunny morning.

S
Művész: Stefan Bruder
Vágólapra másolva!
Az észak-koreai Rjanggang tartomány Phungszo megyéjében egy tizenéves fiú cigarettáért és szeszes italért cserébe eladta családi összes otthoni rizskészletét, majd megölte a saját édesanyját, végül feladta magát az egyik, úgynevezett helyi szomszédságvédelmi egység vezetőjének - tudta meg a Daily NK.
Vágólapra másolva!

Az esetről információkkal rendelkező, névtelenséget kérő forrás a Daily NK-nak azt nyilatkozta, hogy

a tinédzser mentális és pszichológiai betegségben szenvedhetett, és anyagi nehézségekkel is küszködhetett,

miután szülei átnevelő táborba kerültek. Amikor anyja kiszabadult, a lelkileg súlyosan sérült gyermek hozzá költözött.

Az eredetileg Hjeszanból származó fiú már egészen fiatalon magára maradt, amikor szüleit csempészet, emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt átnevelő táborba küldték. Mivel a rokonai elhagyták, és nem volt hová mennie, ezért egy árváknak fenntartott iskolában helyezték el.

A fiú azonban továbbra is éhezett, és magányos volt, ezért elszökött, és Hjeszan piacainak környékén kóborolt. Míg édesapja az átnevelő táborban meghalt, az édesanyja kiszabadult, viszont nem térhetett vissza szülővárosába, Hjeszanba, helyette Phungszo megyébe száműzték. A fiú így végre ismét együtt lehetett anyjával. Otthonuk azonban nem volt, de egy házakat építő munkásbrigád irodája melletti kis raktárban menedéket kaptak. Az asszony napközben ennél a munkásbrigádnál dolgozott, éjszaka pedig egy magánfogadóban. A tfiú továbbra is egyedül volt, senki nem törpdött vele.

Hjeszan városa Észak-Koreában Forrás: Shutterstock/Stefan Bruder

Augusztus végén a kallódó fiú elvitte az összes rizst, amit otthon talált (más ételük nem volt), és eladta, hogy az árából cigarettát és alkoholt vehessen. Amikor az édesanyja erre rájött, nagyon leszidta, de a fiú dühében halálra szúrta.

A gyilkosság elkövetése után a fiú a gyilkos fegyverrel együtt feladta magát. A helyi hatóságok ezután őrizetbe vették.

Kihallgatása során a gyilkos elmondta, hogy osztálytársai kiközösítették, amikor megtudták, hogy anyja és apja átnevelőtáborban raboskodott, a tanárai pedig megvetették, mint bűnözők fiát, és a latrinákat takaríttatták vele.

Mindezekért az elszenvedett sérelmekért a fiú megesküdött magának, hogy amint lehetősége lesz rá, bosszút fog állni.

A rendőrség feljegyzést írt a tartományi hatóságoknak, abban azt állítva, hogy a fiatal tettéért az árvaház is felelős, ahol nem kapott megfelelő nevelést, ezért sürgősen kérte az ilyen közintézmények nevelési módszerének alapos átvizsgálását.

Forrás: Daily NK

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről