A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Friss kutatás készült a magánegészségügyi vizsgálatokról

Vágólapra másolva!
Egy friss, 500 fős, nem reprezentatív kutatás azt vizsgálta, hogy Magyarországon mennyit költenek az emberek a magánegészségügyben. A válaszadók 80%-a vett igénybe az elmúlt fél évben ilyen szolgáltatást, a harmaduk 50 és 100 ezer forint közötti összeget, közel 5%-uk pedig több mint 500 ezer forintot költött erre a célra. A kutatásból az is kiderült, hogy az emberek többsége diagnosztikai és laborvizsgálatokon vett rész, valamint bőr- és nőgyógyászati szolgáltatásokat vett igénybe. De sokan költöttek kardiológiai és urológiai vizsgálatokra is.
Vágólapra másolva!

A Digital Health Essential megbízásából készült kutatás célja az volt, hogy a digitális és magánegészségügyi trendeket vizsgálja Magyarországon. A válaszadók főként a háziorvosi, a bőrgyógyászati és a sürgősségi ellátás területén, valamint a gyermekgyógyászatban használnának a jövőben digitális egészségügyi megoldásokat - írja a Világgazdaság. 

A nem reprezentatív kutatás eredményei szerint elsősorban diagnosztikai és laborszolgáltatásokért, valamint bőr- és nőgyógyászati ellátásért fizettek a megkérdezettek, de előkelő helyen végzett a kardiológia és az urológia is.

A kutatásból - amit közel 500-an töltöttek ki -  az is kiderült, hogy az emberek  a digitális egészségügyi megoldások legnagyobb veszélyforrásának a személytelen, egyedi sajátosságokat figyelmen kívül hagyó megoldások (35%) terjedését gondolják. A kitöltők több mint fele használ egészségügyi aplikációkat a telefonján, főként az állami ellátórendszerhez való hozzáféréshez, valamint az egészségmegőrzés és az időpont foglaláshoz. 

A megkérdezettek közül senki sem ellenezte a mesterséges intelligencia bevezetését az orvoslásban, azonban több mint felük szigorú szabályokhoz kötné a használatát, több mint harmaduk pedig nagyon optimista és támogatja a használatát. 

 

orvos
Illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Ezt a kutatást egy másik, 1000 fős reprezentatív kutatás is alátámasztja, melyet a Szinapszis Piackutató készített. Ebből ugyanis az derült ki, hogy az emberek több mint fele fordul valamilyen internetes információforráshoz, amikor valamilyen egészségügyi problémája akad. 

Dr. Google beelőzte Dr. House-t, de úgy is fogalmazhatunk, hogy a legnagyobb internetes kereső által nyújtott információk után az orvosoké az első másodvélemény

- mondta Laczkó Krisztián, a Szinapszis Piackutató üzletfejlesztési menedzsere. 

Laczkó azt is hozzátette, hogy az online diagnosztika népszerűsége a Covid járvány ideje alatt nőtt meg drasztikusan, azonban annak végével kialakult egyfajta harmónia az online és offline orvoslás között. 

További részletekért kattintson ide a Világgazdaság beszámolójához.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!