Meghiúsult egy hatalmas üzlet Hollywoodban

Vágólapra másolva!
Két hónapnyi exkluzív fúziós tárgyalás után, közvetlenül a szavazás előtt gondolta meg magát a Redstone családi cég vezetője. De potenciális kérőben nincs hiány, június elején az Apollo Global Management magántőke-társaság és a Sony Pictures nyújtott be egy 26 milliárd dolláros, nem kötelező érvényű ajánlatot.
Vágólapra másolva!

Eredménytelenül zárultak a Paramount Global és a Skydance Media exkluzív fúziós tárgyalásai. 

Két hónapja döntött úgy a híres filmstúdiót, a CBS műsorszóró hálózatot, valamint a Nickelodeon és az MTV kábelhálózatot tulajdonló Paramount igazgatótanácsa és a Skydance Media, hogy házon belüli licitet folytatnak, s amíg ez tart, addig nem fogadnak el ajánlatot más cégektől. 

A nagy hírű hollywoodi stúdió iránt érdeklődött már a Netflix, majd 14,3 milliárd dolláros ajánlatot tett rá Byron Allen médiamogul, s korábban az Apollo magántőke-társaság is belengetett egy 11 milliárd dolláros ajánlatot.

A Világgazdaság cikke kitér arra, hogy a Paramount részvényeinek 77 százalékát birtokolja a National Amusements, melyet a néhai Sumner Redstone családi cége irányít. Lánya, Shari Redstone öt éve vezeti a családi céget, miután megvívta harcát médiamogul apjával, annak barátnőivel és a cégvezetőkkel a szórakoztatóipari birodalom feletti uralomért. Már ő egyesítette újra a National Amusements által irányított két médiavállalatot (Viacom, CBS) 2019-ben.

Top Gun: Maverick
 A Skydance olyan produkciókat jegyez, mint Tom Cruise Top Gun: Maverick című mozija
Fotó:  Collection ChristopheL via AFP/© Paramount Pictures - Skydance Media - Jerry Bruckheimer Films - Tencent Pictures - TC Productions/Paramount Pictures - Skydance Me 

A kisebbik nagytulajdonos, a Skydance olyan produkciókat jegyez, mint Tom Cruise Top Gun: Maverick című mozija. A Paramount és a Skydance egyesítése azért lett volna kulcsfontosságú a Skydance befektetői számára, mert a National Amusements megvásárlásával a Paramount kábeltelevíziós hálózatait is ellenőrzésük alá vonhatnák, ezek közé tartozik a Nickelodeon, a Comedy Central és az MTV, valamint számos mozit is megszereznének.

Sajtóértesülések szerint a Paramount igazgatósága jóváhagyta a fúziót, ám Shari Redstone gondolta meg magát közvetlenül a szavazás előtt.

A hírek szerint

 most más potenciális ajánlattevőkkel folytatódhatnak a tárgyalások. 

Ahogy az Origo is megírta, június elején az Apollo Global Management magántőke-társaság és a Sony Pictures 26 milliárd dolláros nem kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a Paramountnak. Emellett a Steven Paul hollywoodi producer által vezetett befektetői konzorcium, valamint Edgar Bronfman Jr. médiacézár és a Bain Capital magántőke-társaság érdeklődik.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről