Hatalmas bírságot kapott egy pár, pedig csak takarítottak

Vágólapra másolva!
Egy házaspár évek óta attól szenved, hogy a házuk előtt rendszeresen felgyülemlik a szemét, amit mások tesznek oda. A sok szemét csak úgy vonzotta magához a macskákat, patkányokat és sirályokat, ezért a párnak ebből elege lett és a saját kezébe vette a dolgot, de pórul jártak.
Vágólapra másolva!

A 41 éves Veronika Mike és a férje, a 46 éves Zoltan Pinter a Staffordshire-i Stoke-on-Trentben azzal szembesült, hogy a házuk előtt az emberek nem a kukába dobták a szemetet, hanem mellé, ami vonzotta a kártevőket és az utca látképének sem tett jót, ezért úgy döntöttek, hogy kitakarítják a környéket, a szemetet pedig egy kartondobozba tették. A dobozon a férfi neve szerepelt, a feleségéé nem. 

Legnagyobb meglepetésükre pár nappal később mindketten pénzbírságot kaptak az önkormányzattól, fejenként 600 font (több mint 250 ezer forint) értékben. A büntetés oka pedig illegális szemétlerakás volt.

A pár szomszédai egy emberként fogtak össze értük és több levelet is írtak az önkormányzatnak, hogy bebizonyítsák, hogy nem ők tehetnek a szemétről. A tanács azonban nem foglalkozott ezzel, nem vonta vissza az összesen több mint fél millió forintnak megfeleltehető büntetést, amit a pár kénytelen részletekben törleszteni. A pár elkeseredésében még egy pénzgyűjtő oldalt is létrehozott, hogy azok, akik szeretnék, tudják támogatni őket a bírság kifizetésében.

image

A pár rendkívül csalódott az ügy miatt és megfogadták, hogy többet nem fogják kitakarítani az utcájukat. 

Csak az utcánkat akartuk kitakarítani, és ez a köszönet a képviselőtestülettől. Először nagyon dühös voltam, és sírtam.

 – nyilatkozta Veronika. 

Az önkormányzat annyit nyilatkozott az ügyben, hogy nagyon szigorúan veszik a szabályokat és a szemetelésnek vagy egy fix büntetése, ami alól nem lehet kibújni. 

Korábban arról is írtunk, hogy egy influenszer gumicsónakkal érkezett a szardíniai Spiaggia Rosába, és a hatóságok sikeresen elkapták, miután videókat tett közzé a kirándulásról. A rózsaszín homokjáról híres strand az apró szardíniai Budelli szigetén található és tilos oda menni. A brazil származású, de Dubaiban élő nő az olasz sajtó szerint figyelmen kívül hagyta a tiltó táblákat, és videót töltött fel a Rogeriaguiadubai Instagram-fiókjára, amelynek több mint 35 ezer követője van. A fiókot június 15-én, szombaton azonban zárolta - számolt be a Mirror.

A tisztek később értesítették őt az 1800 eurós pénzbírságról, amelyből 300 euró (nagyjából 120 ezer forint) a tilalom figyelmen kívül hagyásáért járt, 1500 euró (nagyjából 600 ezer forint) pedig azért, mert olyan hajóval érkezett, amely nem rendelkezett a Budellire szükséges belépési engedéllyel.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről