Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Mutatjuk, hol nyitja első üzletét Budapesten a szuper olcsó diszkontlánc, a Mere

Vágólapra másolva!
Bár hivatalos tájékoztatás még nincs, minden jel arra utal, hogy a szuper olcsó orosz diszkontlánc, a Mere megtalálta a helyszínt első budapesti boltjának. Értesülések szerint egy korábbi Spar üzlet helyén, a IV. kerületben nyílhat meg első magyarországi üzletük.
Vágólapra másolva!

Budapesten a IV. kerületben, Káposztásmegyeren nyílhat meg a rendkívül alacsony árairól ismert orosz diszkontlánc, a Mere első magyarországi üzlete. A Világgazdaság újpesti lapértesülések alapján arról ír, hogy már a káposztásmegyeri helyszín is megvan

egy, a közelmúltban bezárt Spar áruház helyén nyithatnak.

A lap emellett felidézi, hogy a Mere Budapest mellett már vidéki városokat is kinézett terjeszkedésre, legalábbis erre utal, hogy Vácon és Szegeden is tárgyalnak ingatlanbérlésről. Úgy tudni, a IV. kerületi boltot is bérelnék. 

mere, orosz diszkont
Újpesten nyílhat meg az első magyarországi Mere
Fotó: Getty Images

A Mere megnyitása több előnnyel is járna a káposztásmegyerieknek: egyrészt munkahelyeket teremtene, hozzájárulna a helyi gazdaság fejlődéséhez, másrészt sokat javítana a környék kiskereskedelmi ellátottságán.

Boltnyitási dátumot még nem jelentettek be, de ha a tervek szerint halad a magyarországi piacra lépés, úgy várhatóan még az idén, az év végéhez közeli időpontban nyílhat meg az első itthoni Mere.

A rendkívül alacsony árairól ismert diszkontlánc ambiciózus tervekkel érkezik a hazai piacra, ahol erős a verseny az élelmiszerláncok között. Ahogy korábban megírtuk, április elején derült ki, hogy a Mere Magyarországon is nyit boltot, azóta kiderült néhány konkrétum is:

  • Az elkövetkező évben húsz üzletet nyitnak Budapesten és az agglomerációban.
  • Három éven belül pedig már 200 bolttal fognak rendelkezni 700 millió eurós (durván 280 milliárd forint) forgalom mellett. Összehasonlításul: a Lidlnek van körülbelül ennyi üzlete – de nekik ehhez nagyjából 15 évre volt szükségük –, a 700 milliós árbevétel pedig a 2022-es adatok alapján a nyolcadik legnagyobb pozíciót jelentené az itthon működő kiskereskedelmi hálózatok között. 

A Mere az úgynevezett kemény diszkont kategóriában versenyez, ami hasonló, mint a kereskedelmi repülésben az ultrafapados kategória, melynek cégei tényleg csak az ülést biztosítják az utasnak A-ból B-be repülése során a jegyárért. Azaz a Mere a diszkontok között is a lehető legolcsóbb kíván lenni.

Az orosz vállalat az elmúlt hetekben megkezdte magyarországi munkavállalóinak toborzását.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről