Nagy hírt közölt a Magyar Posta, ennek sokan fognak örülni

Vágólapra másolva!
A világ 20 legjobb postája közé került a Magyar Posta a 192 országot tömörítő Egyetemes Postaegyesület idei listáján.
Vágólapra másolva!

A 192 országot tagjai között számláló Egyetemes Postaegyesület (UPU) idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Az Egyesület feladata az országok közötti postaforgalmi szolgáltatások szabad biztosítása. E szervezet minden évben egységes mérőszámok alapján értékeli az egyes országok postáinak fejlődését, és méri, hogy az adott nemzeti posta mennyiben járul hozzá országa nemzetgazdaságának teljesítményéhez.

Magyar Posta, céglogó
Rangos elismerésben részesült a Magyar Posta a tavalyi évben elért eredményéért
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Marc Bruxelle

Előkelő helyen a nemzetközi listán

A nemzetközi szervezet által statisztikai eredmények alapján összeállított rangsorban a Magyar Posta a tavalyi 33. helyezés után – a 2023. évben nyújtott teljesítménye alapján – idén a 20. helyre került. A Magyar Posta a Rising Star díjat nyerte el, amelyet elnevezéséből adóan az a posta kapja, amely az egyéves időszak alatt éri el a legnagyobb fejlődést. A Postai Világnapon Bernben tartott éves ünnepi ülésen dr. Balczó Barnabás elnök-vezérigazgató vette át a díjat. Ezzel az eredménnyel a Magyar Posta a V4 országok közül is a legelőkelőbb helyre ugrott.

A nemzetközi rangsor összeállítása olyan, egymással összevethető adatokon alapul, mint

  • a postai szolgáltatások sebessége és kiszámíthatósága, 
  • nemzetközi elérése és szerepe a nemzetközi kereskedelemben, azaz az adott postai szolgáltató hány országba és mekkora mennyiségű küldeményt képes továbbítani.

Értékelési szempont továbbá a postai szolgáltatások üzleti modelljének eredményessége, és nem utolsó sorban az adott postai szolgáltatónak a társadalmi, gazdasági és technológiai kihívásokhoz való alkalmazkodóképessége.

A Magyar Posta ezzel az elismeréssel egy újabb mérföldkőhöz érkezett azon az úton, hogy teljesítse a vele szemben támasztott tulajdonosi elvárást, miszerint a XXI. századi ügyféligényekhez alkalmazkodó, arra hatékonyan reagáló, ügyfélközpontú, digitális és fenntartható postává fejlődjön

– áll a vállalat közleményében.

Miként arról az Origo rendszeresen beszámol, a Magyar Posta folyamatosan fejleszt, hogy kiszolgálja az ügyféligényeket. Például új, elektromos áruszállító gépjárművek beszerzésével járul hozzá a haza környezetvédelmi erőfeszítésekhez, továbbá új küldeménykezelő depókat is létesít a forgalom kezelésére. S bár a hazai futárszolgálatok és csomagküldő cégek piacán több versenyzővel mérkőzik az ügyfelek figyelméért, mint összeállításunkban bemutattuk, szolgáltatásaival meghatározó szereplő ezen a piacon is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!