Gyönyörű spirituális helyek, ahol a legendák szerint istenek laktak

Vágólapra másolva!
Számos olyan hely létezik a világon, amelyekhez rendkívüli természeti szépségük mellett rengeteg misztikum is kapcsolódik. Ezek a spirituális helyek a legendák szerint istenek lakhelyei voltak, vallásos rituálékat rendeztek ott az ősi időkben, vagy a mai napig különböző vallási szertartások színhelyei. Bemutatunk közülük tíz olyat, amelyek felkeresésekor sajátos borzongás fogja el a látogatót.
Vágólapra másolva!

A csodás spirituális helyek egyik legérdekesebbje az Amerikai Egyesült Államokban található Ördögtorony 

Spirituális helyek
A spirituális helyek egyik legkülönösebbje az Ördögtorony
Fotó: Shutterstock 

Az Egyesült Államok természeti nemzeti kincse, az Ördögtorony (Devils Tower) Wyoming állam északkeleti részén található, a csodálatos Crook Country területén. A tornyot és a hozzá tartozó mintegy 550 hektárnyi területet Theodore Roosevelt elnök 1906-ban az USA első nemzeti emlékhelyévé avatta. Mély, spirituális jelentőséggel bír azon őshonos amerikai törzsek számára, akik évezredekig ezen a környéken éltek, az Ördögtornyot pedig szent helynek tartották, ahol a nyári napforduló idejében Naptáncot is jártak.

A hegymászók is kedvelik, ám - a hely rejtélyességét tovább növelve - valamilyen oknál fogva még azok sem tudják megmászni, akik már feljutottak a Mount Everestre. Noha alig valamivel több mint 386 méter magas, de meredek falai miatt szinte lehetetlen feljutni a tetejére.

Lapozzon, további misztikus helyek következnek!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!