Újabb üzletet nyitott a népszerű áruházlánc Magyarországon

Vágólapra másolva!
Megnyitotta új üzletét a TEDi nevű boltlánc, ezúttal Budapesten, a Sugár Üzletközpontban jelentek meg.
Vágólapra másolva!

2021-ben Pápán nyitotta meg első magyarországi üzletét a Tedi nevű kiskereskedelmi lánc, amely 2022-ben Budapesten tette ugyanezt. A számos országban jelen lévő vállalatot gyakran a Pepco illetve a Kik versenytársaként emlegetik. Bár Magyarországon a boltjaik száma egyelőre csekélyebb, mint konkurenseik üzleteiké - honlapjuk szerint Budapesten valamint az agglomerációban összesen 9 bolttal rendelkeznek -, a cég terjeszkedést folytat.

Miként a Magyar Nemzet korábbi cikkében felidézte, a Tedi Európa-szerte a non-food iparág vezető szereplői közé tartozik. A céget 2004-ben Dortmundban alapították. A honlapja szerint a Tedinek Európában több mint 3.200 fióküzlete van, és 15 országban nagyjából 35 ezer munkatársa. Azt hirdetik: hatalmas fiókvállalat hálózatával a Tedi mindenki számára és mindenhol könnyen elérhető, hiszen mind a városokban, mind a vidéki régiókban „otthon érzik magukat”.

A vállalat nemrég Budapesten az Örs vezér téren, az egyik ott működő forgalmas plazában, a Sugár Üzletközpontban nyitott üzletet.

 Az egyik álláskereső portálon jelenleg is elérhet felhívásuk, melyben eladó-pénztárosokat keresnek az üzletbe. 

Az üzletnyitáshoz kapcsolódó molinó a cég honlapján:

image

A cég közlése szerint az idén 20 éves vállalat célja, hogy Európában 5.000 üzletet működtessenek.

A Tedi egyik legfőbb konkurensének tartott Pepco több mint 200 üzletet működtet Magyarországon, s miként arról beszámoltunk, nemrég egy különleges, jótékonysági céllal forgalmazott termék jelent meg kínálatukban. Ám a Pepcót sem kerülheti el az átszervezéseket, vagy akár egy-egy piacának teljes feladását. Miként megírtuk, a Pepco az év elején döntött arról, hogy kivonul Ausztriából. Az osztrák piac elhagyását azzal magyarázzák, hogy ott nem tudnak az elvárt megtérüléssel működni. 

A Pepco márka mögött álló, a varsói tőzsdén jegyzett vállalat 2021 szeptemberében lépett be az osztrák piacra.

Az Európa számos országában működő kiskereskedelmi láncnak tavaly december végén 4832 üzlete volt. A vállalat még tavaly ősszel közölte, hogy lassítják az új boltok nyitásának folyamatát, és elsősorban a megtérülés növelésére koncentrálnak. Ennek ellenére 2023-2024-ben, két év alatt összesen 400 új üzlet nyitása szerepel a vállalat terveiben.

Cikkünk címlapi képe illusztráció.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!