A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Csalók élnek vissza a Magyar Posta nevével

Vágólapra másolva!
Ismét a Magyar Posta nevében próbálnak pénzt kiszedni emberektől. Egy 52 éves nő bankkártyájának adataival 300 euró, azaz majdnem 120 ezer forint értékben vásároltak.
Vágólapra másolva!

A Magyar Posta nevében támadnak csalók. Most egy 52 éves veszprémi nő esett áldozatul

- olvasható a Rendőrség honlapján

Éppen várt egy csomagot, ezért az SMS-ben kapott linket használva elvégezte a kért 525 forint „elmaradt vám” befizetését. Ennek során megadta bankkártyájának adatait, beleértve a kártya hátoldalán található 3 jegyű biztonsági azonosítót (CVC-kódot) is. 

A kicsalt kártyaadatok birtokában az elkövetők ezután azonnal végrehajtottak egy 300 euró, azaz majdnem 120 ezer forint értékű vásárlási tranzakciót.

Kérjük, legyen mindig körültekintő! Egy ismeretlen forrásból küldött linkre kattintva soha ne adja meg bankkártyájának vagy bankszámlájának adatait.

Csomagkézbesítési problémák esetén mindig a szolgáltatók rendeléskor megadott hivatalos elérhetőségeit használja! Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál - tájékoztatott a rendőrség.

Magyar Posta
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Marc Bruxelle/Shutterstock.  No use without permission./Marc Bruxelle 

A Magyar Posta tavaly is arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy a bankkártyáik adatai és a bankszámlájukon lévő pénz is veszélybe kerülhet, ha rákattintanak azokra a káros e-mail hivatkozásokra, amelyeket csalók küldenek a Magyar Posta nevében, vagy óvatlanul adatokat adnak meg a bűnözőknek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!