A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Menczer Tamás az ukrán olajstopról: Aki békét akar, az zsarolásra számíthat!

oljamező, olajinfrastruktúra, illusztráció
Részlegesen leáll Líbia egyik legnagyobb olajmezeje (illusztráció)
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
A Fidesz kommunikációs igazgatója új információkat osztott meg az Ukrajna felől érkező olajembargó kapcsán.
Vágólapra másolva!

A helyzet kristálytiszta, és világos, mint a Nap. Van két uniós állam, Magyarország és Szlovákia. Van egy nem uniós ország: Ukrajna, és ez az ország veszélyezteti a magyarok és a szlovákok energiabiztonságát - mondta el Menczer Tamás a Facebookra feltöltött videójában.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ezt Ukrajna nem tehetné meg, hiszen életben van egy társulási megállapodás. Menczer szerint Brüsszelnek fel kellene lépnie, de nem csinálnak semmit. Menczer Tamás szerint azért, mert van rá esély, hogy maga az EB javasolta Ukrajnának, hogy zárják el az olajat. Leszögezte:

mindent megtesznek, hogy garantálják itthon az ellátást.

Mint azt az Origo megírta, hogy az utóbbi időben a legnagyobb segítséget a magyar áramexport jelentette Ukrajnának, amely a háború következtében elveszítette a használható áramtermelő kapacitásainak a háromnegyedét - mondta a Világgazdaságnak Hortay Olivér, a Századvég energia- és klímapolitikai üzletág vezetője annak kapcsán, hogy Ukrajna korlátozta a Lukoil olajexportját Magyarország és Szlovákia irányába, ezzel nehéz helyzetbe hozva minket. Mint ismert, Szlovákia pont az előbb említett gázolaj exportjának leállítását helyezte kilátásba válaszul arra, hogy nem jut hozzá a Barátság vezetéken a Lukoil által exportált orosz kőolajhoz. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!