A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Nem sikerült továbbjutnia a selejtezőből az olimpiai bronzérmes brit rúdugrónak, Holly Bradshaw-nak, aki a harmadik rontott kísérleténél a fűbe ugrott, majd csalódottságában elsírta magát.

Hétfőn délelőtt többek között a női rúdugrás selejtezői is zajlottak az atlétikai versenyeneknek otthont adó Stade de France-ban. Holly Bradshaw nagy reményekkel indult a párizsi olimpián, annak fényében, hogy három éve Tokióban 485 centivel harmadik lett. A 32 éves korábbi brit rekorder azonban rémálomszerűen kezdett az A-csoportban, ugyanis miután második kísérletre átugorta a 420 centimétert, a 440-es magassággal már meggyűlt a baja.

Két rontott kísérlet után a harmadik nekifutásnál nem sikerült eléggé felgyorsítania, így ugyan meghajlította a rudat, de félúton már érezte, hogy nem lesz sikeres. Bradshaw végül oldalra ugrott, így nem a matracra, hanem a fűbe esett – éppen hogy elkerülve az operatőrrel való ütközést. 

A brit atléta szerencsére nem sérült meg az esést követően, de az újabb rontott ugrása – ami a kiesését jelentette – után elragadták az érzelmek és térdre rogyva elsírta magát. A brit csapat másik rúdugrója, az idén Eb-bronzérmet szerző Molly Caudery vigasztalta, ám később ő is búcsúzott a selejtezőben. 

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!