Transznemű fekete lány is alakíthatja Harry Pottert az új sorozatban

Vágólapra másolva!
Bárki, valóban bárki játszhatja az egyes karaktereket az új Harry Potter-sorozatban. Vagyis, Harry lehet egy transznemű fekete lány, barátja Harmione Granger pedig egy meleg fiú. Legalábbis ez derül ki a felhívásból, amelyet közzétettek azzal kapcsolatban, hogy a szereplőválogatásra kiket várnak. Ami biztos, az ikonikus könyvekből készült sorozatot a nézők várhatóan már jövőre láthatják az egyik legnagyobb streamingcsatornán.
Vágólapra másolva!

A Warner Bros filmstúdió tavaly áprilisban jelentette be, hogy hamarosan egy új korszak kezdődik a Harry Potter-rajongók számára, mivel készülőben van egy tévésorozat J. K. Rowling könyvei alapján. 

És ez most valóban új lesz, úgy tűnik megkötések nélkül. És talán hiába várják a rajongók azt, hogy a karakterek valamelyest hasonlítanak az eredetiekhez, vagyis azokhoz, akik a könyvekben, filmekben szerepelnek, azok lehetnek teljesen eltérőek.

A stúdió a szereplőválogatással kapcsolatban bejelentette, hogy arra bárki, valóban bárki jelentkezhet, bőrszíntől és nemi indentitástól függetlenül, ugyanis a sorozat készítői kijelentették, hogy elkötelezettek az inkluzivitás és a diverzitás mellett. Így pedig, ahogy fentebb jeleztük akár egészen elképesztő dolgok is kisülhetnek, például, hogy Harry lehet egy transznemű fekete lány, lánybarátja, Hermione Granger pedig egy meleg fiú is.

Ami reményre adhat okot az, hogy, mint ahogy a filmeknél, a sorozatnál is jelentős szerepet játszik az írónő, aki továbbra is a kreatív csoport vezetője. Márpedig az írónő köztudottan határozattan lép fel az LMBTQ-propaganda ellen.

Többek között akkor felemelte a szavát, amikor az olimpián, szégyenteljes módon egy férfi bokszoló több lányt megverve lett bajnok. Többek között egy magyar versenyzőt, Hámori Lucát is.

"Mi kell ahhoz, hogy véget vessünk ennek az őrületnek? Egy női bokszoló, aki életveszélyes sérüléseket szenved? Egy megölt női bokszoló? - írta a britek világhírű szerzője, aki egy videót is megosztott a küzdelemről, majd hozzátette: 

Nézd meg ezt, aztán magyarázd el nekem, miért nincs bajod azzal, hogy egy férfi nyilvánosan megver egy nőt a szórakoztatásodra. Ez nem sport

- mondta az írónő a történtek után.  

Korábban csúnyán egymásnak estek a Harry Potter-filmek sztárjai és a könyvek szerzője. Az újabb konfliktust ismét az LMBTQ-lobbi generálta, mellyel kapcsolatban egyáltalán nem értenek egyet. A színészek már korábban, 2020-ban is felszólaltak Rowling nemi identitással kapcsolatos álláspontja ellen, nyilvánosan támadták.

A BBC arról ír, hogy az írónő szerint a színészek 

arra használták a platformjukat, hogy szurkoljanak a kiskorúak nemátváltoztatásának.

Rowlingot már korábban is transzfóbiával vádolta az LMBTQ-propaganda, miután kijelentette, hogy a magukat transz nőknek nevező biológiai férfiakat nem szabadna beengedni a csak nők számára fenntartott helyekre, mint például a WC-k, öltözők, stb.

A Harry Potter-könyvek írónője bár generációkat vett rá az olvasásra,  jó ideje csak negatív kontextusban kerül elő a neve az LMBTQ-lobbihoz tartozó körökben. Ennek oka csupán annyi, hogy Rowling több fórumon is "nők"-nek hívta a nőket, illetve volt, hogy kigúnyolt egy olyan szöveget, melyben a nőket nem nőknek, hanem "menstruáló embereknek" nevezik. Az LMBTQ-lobbi szerint az írónő kirekesztő. Korábban beszámoltunk róla, hogy J.K. Rowling inkább menne börtönbe, minthogy betartsa az LMBTQ-mozgalmak által korlátozott szólásszabadság törvényeit.

Visszatérve a sorozatra, azt várhatóan 2025-ben kezdődik, és azt tervezik, hogy összesen 7 évados lesz.

Tehát minden könyvből készül egy évad. A sorozat, mivel a Harry Potter-filmek a HBO tulajdonában vannak, a MAX-on lesz látható az előfizetők számára. 

Nemcsak a Harry Potter-filmek hoztak jelentős bevételt, hanem a hozzájuk tartozó Varázslóvilág franchise-alkotásai is. A Fantasztikus állatok-trilógia első filmje, a Legendás állatok és megfigyelésük a varázslók világának egy új képét tárja a nézők elé egy közkedvelt főszereplővel és egy gonosztevővel. A film visszahozta a varázslóvilágot a való világba, és úgy tett szert hatalmas bevételre, hogy a legendás Harry Potter-szereplőket kihagyták a filmből.

 Az új film összesen 814 millió dollárt hozott az alkotóinak, ami közel 300 milliárd forint. 

A Varázslóvilág-franchise második része sem maradt le túlzottan az elődjétől, ha a bevételt tekintjük. A Grindelwald bűnei sokkal több akció jelenetet tartalmaz, mint az első rész, sőt, a fiatal Dumbledore is megjelenik benne, mégis ez a film csak 654 millió dolláros (234 milliárd forint) bevételt ért el. 

Roxfort Legacy
A videójáték hatalmas kasszasiker lett azonnal a megjelenése után
Fotó: Origo

Emellett a Warner Bros igazgatója, David Zaslav 2022-ben jelentette be, hogy egy videójáték jelenik meg, Roxfort Legacy néven. A várva várt játék végül 10 hónap késéssel került a piacra, azonban ez lehetővé tette a fejlesztőknek, hogy egy kiváló minőségű játékot készítsenek. Emiatt tudott a Roxfort Legacy jelentős sikereket elérni, még pedig úgy, hogy megjelenése után, 

két hét alatt 12 millió példány kelt el belőle, ami 850 millió dolláros (304 milliárd forint) bevételt hozott a Warner Brosnak. 

Úgy tűnik a Harry Potter sikerei még hosszú éveken keresztül nem fognak alább hagyni. Elég akár egy színdarab is, ami a könyvhöz köthető, hogy hatalmas bevételt szerezzenek az alkotók. A Harry Potter és az elátkozott gyermek színdarabja 10 és fél millió dolláros vagyont, azaz 3 milliárd forintot hozott a rendező számára. Tehát ez a siker is bizonyítja, hogy van igény a roxforti kalandokra. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!