A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

I. Az emberi civilizáció kialakulása a mezőgazdaságon alapult
A földművelés és az arra épülő állattenyésztés volt az alapja az összes nagycivilizáció kialakulásának mintegy 10 ezer évvel ezelőtt.

II. A világ agrárgazdaságának néhány fő vonása napjainkban
Tény, hogy ma 3 és fél milliárd ember sokkal jobban van ellátva élelmiszerekkel, mint kétmillió ötven éve, csakhogy az éhezők köre az elmúlt 50 évben 400 millióról 800-ra nőtt.

III. A magyar mezőgazdaság és Európa kapcsolata - történelmi tanulságok

Agrárgazdaságunk a 11-19. század között
Magyarországot elkerülték az éhínségek azáltal, hogy a növénytermesztés és állattenyésztés kiegyensúlyozott arányokat képviselt. Emellett a mezőgazdaság tekintélyes exporttöbbletéből lehetett fedezni az ipari és fogyasztási cikkek behozatalát.

Agrárgazdaságunk az Osztrák-Magyar Monarchiától napjainkig
Agrárgazdaságunk azokban az időszakokban közelítette meg vagy érte el egyes ágazataiban a világszínvonalat, amikor jól kiszámítható politikai-gazdasági integráció része volt, függetlenül azok politikai, ideológiai irányultságától.

IV. A magyar agrárgazdaság erősségei és gyengeségei az EU csatlakozás küszöbén
Magyarország számos agrárgazdasági erőssége olyan tartósan érvényesülő tényezőkből adódik, amelyek az Európai Unióba történő belépésünk során is jó hatásfokkal érvényesülnek, illetve érvényesíthetők.

V. A magyar agrártörténet legfőbb tanulságai, amelyek EU csatlakozásunk szempontjából döntőek
Az EU csatlakozás következtében ránk háruló fejlesztési programokat akkor is végre kellene hajtanunk, ha nem csatlakoznánk az EU-hoz, azzal a hátránnyal, hogy ezekben a programokban nem állnának rendelkezésünkre az EU-s fejlesztési források és a hosszabb távra jól kiszámítható gazdaságpolitikai feltételek.

elkezdem olvasni

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!