A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Két méter hó New York államban

Vágólapra másolva!
New York állam északi vidékén, az Ontario-tó délkeleti partján 5 nap alatt 1,5-2 méter hó esett. Az iskolák és a hivatalok bezártak, mindenki a havat takarítja. Az előrejelzések még további havazásokról szólnak.
Vágólapra másolva!

Már több, mint egy hete megérkezett a jéghideg levegő a Nagy-tavak környékére, az északnyugati áramlás azóta sem szűnik. Bár a sakvidéki légtömeg száraz, az úgynevezett "tó-hatásnak" köszönhetően az óriási tavak széllel ellentétes oldalain folyamatosan havazik. Eleinte az Erie-tó délkeleti partján alakultak ki a legnagyobb hóesések, de a viszonylag sekély mélységű tavon egyre nagyobb jégfelület keletkezett, így a nedvesség utánpótlása lassan megszűnik. A mélyebb, és ezért melegebb vízfelszínű Ontario-tó azonban továbbra is "gyártja" a hófelhőket.

Az Ontario-tó délkeleti partvidéke New-York államba esik. Elsősorban a tóparti Oswego környékén intenzív a havazás. 5 nap alatt 1,5-2 méter hó hullott. Csütörtökön sokfelé óránként több mint 10 centiméterrel gyarapodott a hóréteg. Az iskolák és a hivatalok nagy része bezárt. Az egész lakosságot bevonták a hóeltakarításba. A hólapátolás lassú, ezért egyre több hómarót vetnek be még a magánházak környékén is.

Bár a tó-hatás miatt a nagy hó errefelé nem ritka, a mostani mennyiséghez hasonlót 41 éve nem mértek. Akkor, 1966-ban négy nap alatt 2,5 méter hó hullott, és szintén leállt a normális hétköznapi élet.

A meteorológusok szerint a "tó-hatás" még napokig fennáll, Oswego és környékének lakossága takaríthat tovább.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!