Vágólapra másolva!
Két új trópusi vihar keletkezett a Csendes-óceán keleti medencéjében az elmúlt napokban. A csütörtökre hurrikánná erősödő Ivo az előrejelzések szerint várhatóan a hétvégén éri el Mexikó partjait. Az Ivótól nyugatra található vihar az előrejelzések szerint még az óceán felett elveszti erejét, és teljesen leépül.
Vágólapra másolva!

Az Ivo névre keresztelt trópusi ciklon, amely kedden délután keletkezett a Csendes-óceán keleti medencéjében, csütörtök reggelre a Saffir-Simpson skála szerinti I. kategóriájú hurrikánná erősödött.

A viharban fújó átlagos szélsebesség mára már elérte a 120 km/órát, a széllökések pedig megközelítik a 150 km/órát. A meteorológusok előrejelzései szerint a következő 24 órában Ivo tovább erősödhet, és pénteken, amikor eléri a legfejlettebb állapotát, 140km/órás átlagos szélsebesség mellett közel 160 km/órás széllökéseket is lehet mérni benne. A számítások szerint péntektől erejéből már fokozatosan veszítő vihar vasárnap éri el Mexikó partjait.

A Csendes-óceán keleti medencéjében egyelőre csak TD13E néven számon tartott trópusi depresszió valószínűleg teljesen leépül, mielőtt elérhetné Mexikó partjait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!