Változékony tavaszi időjárás a héten

Vágólapra másolva!
Hétfőn egy hidegfront érte el hazánk területét, sokfelé kiadós esőzést okozva. A hét hátralévő részében folytatódik a változékony időjárás, a többórás napsütés mellett elszórtan alakul ki eső, zápor helyenként zivatar, így továbbra is nehéz feladat a szabadtéri programok megszervezése.
Vágólapra másolva!

Európa időjárását a következő napokban a kontinens felett elhelyezkedő ciklonok és a hozzájuk kapcsolódó frontok alakítják, így hazánk időjárása is igen változatos képet mutat majd a héten.

Kedden a kissé hűvös reggelen főként az északi országrészben számíthatunk talaj menti fagyra is. Ezt követően azonban fagymentes reggelekre és egyre kellemesebb nappali hőmérsékletekre készülhetünk. A melegedő idő ellenére sem lehet mindig kimozdulni majd a lakásból, hiszen a többórás napsütés mellett a hét szinte minden napján lehet eső, futó zápor, helyenként zivatar kialakulására számítani. A hét legmelegebb napján, pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén meghaladja majd a 20 fokot, sőt, helyenként elérheti a 25 fokot is.

A napos időszakokban a városban élőknek is érdemes kisebb sétára indulni, ugyanis az erős változékonyságnak köszönhetően a légszennyezettség csökkent, a belvárosok levegője is viszonylag tiszta.

Kisebb kerti munkák elvégzéséhez kedvez az idő, de fel kell készülni arra, hogy a szabadban töltött órákatt gyakran szakítják meg záporok. Rétegesen öltözzünk, ha hosszabb sétára indulunk esőkabáttal is érdemes felszerelkezni. A növények növekedése lelassul, a virágok beporzását végző rovarok aktivitása átmenetileg csökken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!