Jön egy kis lehűlés a viharos széllel

Vágólapra másolva!
Szerdán még sok lesz a napsütés, utána változékony, gyakran erősen szelesre vált az időjárás. Pénteken négy-öt fokkal hűvösebb lesz. Átmenetileg kissé nedvesebb, majd ismét szárazabb levegő érkezik az ország fölé.
Vágólapra másolva!

Szerdán országszerte sok napsütésre lehet számítani az időnként megnövekvő felhőzet mellett. Csapadék nem várható. Az északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, +6 Celsius-fok között alakul, kora délutánra 16, 21 fok közelébe melegszik a levegő.

A hét további részében folytatódik a felmelegedés, de jelentős csapadék továbbra sem lesz. Változékony, hol napos, hol felhős, gyakran erősen szeles időre kell számítani. Csütörtökön észak felől fokozatosan megnövekszik, majd megvastagszik a felhőzet. Szórványosan eső, zápor is várható késő délutántól. Pénteken felhőátvonulások lesznek, több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan zápor előfordulhat.

Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legerősebb, 45-65 km/órás széllökésekre Siófok környékén kell számítani, de országszerte lesznek 40-50 km/órás lökések. Pénteken még erősebb légmozgásra kell számítani, Budapest, Győr és Paks környékén 55-65 km/órás széllökések várhatók; az átlagos szélsebesség 10-25 km/óra között várható.

Csütörtökön hajnalban 5, 10 fokra kell számítani, kora délutánra még 15, 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Pénteken viszont már hűvösebb lesz: éjszaka még 4, 9 fok valószínű, napközben viszont már csak 11, 16 fok lesz a maximális hőmérséklet. Szombaton hajnalban valamivel hűvösebb, 2, 7 fok lesz, délre 13, 20 fokos meleg valószínű.

Orvosmeteorológia

Anticiklon határozza meg a Kárpát-medence időjárását, ezért fronthatással nem kell számolniuk az arra érzékenyeknek. Ha az egészségi állapotban mégis különféle panaszok, rendellenességek jelentkeznek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni, és indokolt esetben szakorvosi kivizsgálást kérni. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget biztosít a regenerációra és a feltöltődésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!