A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Északon derül, délen esik

Vágólapra másolva!
Mindenütt felszakadoznak a felhők délutánra, de szombaton ismét gyenge záporok, zivatarok lesznek. Az időjárás-érzékenyeket előbb hidegfronti, majd melegfronti hatás terheli.
Vágólapra másolva!

Pénteken északon csökken a felhőzet. Napközben alapvetően derült vagy fátyolfelhős, napos idő várható. Délen a déli órákig erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen lesz eső, zápor.

Kora délelőtt még néhol előfordulhat gyengébb zivatar is, de a déli óráktól már nem kell veszélyes időjárási jelenségekre számítani. Délután délen is megszűnik a csapadék, szakadozik, vékonyodik a felhőzet.

Kora délután 19, 26 Celsius-fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet, tehát nem valószínű, hogy megdől az 1942-ben Baján mért napi melegrekord (akkor 32 fok volt a városban). Késő este 12, 17 fok valószínű. Az északnyugati szél időnként megélénkül.

Az időjárás-érzékenyek délelőtt még hidegfronti hatásra számítsanak. Ingadozhat a vérnyomás, fokozódhatnak a reumatikus panaszok. Délutántól melegfronti hatás okozhat sokaknál fejfájást, migrént, álmatlanságot. Csökkenhet a koncentráló-képesség, tehát az utakon fokozott figyelem szükséges.

Szombaton gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Zápor, zivatar kialakulhat, de nem lesz sok csapadék (területi átlagban 2 mm alatt valószínű). Hajnalban 15 fok körüli hőmérsékletekre lehet számítani, kora délután 22-25 fok várható. Szeged környékén lesz a legmelegebb.

Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. Az 5-10 kilométer/órás átlagszél mellett 15-25 kilométer/órás maximális széllökésre lehet számítani. Zivatar idején a szél átmenetileg megerősödik, a maximális széllökés meghaladhatja a 45 kilométer/órát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!