Vágólapra másolva!
Egyre melegebbek a délutánok a derült, napos és száraz idő miatt. Zápor, zivatar alig valószínű. Száraz légtömegek érkeznek az ország fölé, fronthatás nincs.
Vágólapra másolva!

Hétfőn országszerte derült, napos, száraz időre lehet számítani. Napközben megélénkül az északkeleti szél, főként a Tiszántúlon. A kora hajnali 1, 6 Celsius-fok után 16, 19 fok között várható legmagasabb nappali hőmérséklet.

Kedden szintén napos idő várható. Délután nyugaton és északon növekedhet meg kissé a felhőzet, és estefelé a nyugati határnál mutatóban zápor is lehet. Gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 21 fok között alakul.

Ezen a héten jórészt napos marad az idő, időnként kevés felhővel. A nyugati, északnyugati tájakon fordulhat elő zápor, zivatar. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +6 fokról 5, 10 fok közé emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 17, 21, majd 21, 26 fok között alakul.

Magasnyomás hozza a meleg délutánokat

A nyugodt időjárás egy anticiklonnak köszönhető, amely a Kárpát-medence fölött erősödik meg hétfő estig. A magasnyomás peremén jobbára száraz léghullámok érkeznek Magyarország fölé.

Front nem lesz az ország felett, orvosmeteorológiai szempontból eseménytelen időjárásra van kilátás, mindez javíthatja közérzetet, a hangulatot. Viszont jóval nagyobb az eltérés a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között, vagyis megnövekedett a napi hőingás, így érdemes ügyelni az öltözködésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!