Vágólapra másolva!
Magasnyomású légtömegek miatt van csendes, nyugodt idő a Kárpát-medencében. Ugyan enyhébb levegő érkezik a magasban Magyarország fölé, de ebből nem sokat érezhetünk a talaj közelében.
Vágólapra másolva!

Változóan felhős idő lesz szerdán az ország legnagyobb részén, több-kevesebb időre kisüt a nap. Lesznek azért olyan térségek, ahol tartósan borult marad az ég, elsősorban nyugaton. Mérsékelt marad a változó irányú szél.

Eső, hó nem hull, és nem kell veszélyes időjárási jelenségekre számítani. Napközben 0 és +5 Celsius-fok közé melegszik a levegő, késő estére pedig 0 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Meleg levegőt szállít az anticiklon

A Pireneusi-félszigettől Nyugat-Európán át egészen a Skandináv-félszigetig húzódik az a magasnyomás (anticiklon), amely most meghatározza az időjárást Magyarországon. Területén változóan felhős, enyhe az idő; többnyire 8 és 14 fok között változik a csúcshőmérséklet, de Dél-Spanyolországban 18, 19 fokot mérnek.

Markáns front nincs az ország felett, viszont az időjárás-érzékenyeknél felléphetnek a melegfrontokkal járó tünetek a magasban kezdődő melegedés miatt. A légköri folyamatok fejfájást, migrént válthatnak ki, fáradékonyságot, levertséget és alvási zavarokat okozhatnak. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!