Vágólapra másolva!
Több órára kisüt a nap, csak az élénk keleti szél lehet kellemetlen.
Vágólapra másolva!

Gyorsan feloszlanak a ködfoltok, amelyek az ország keleti részén alakultak ki néhol. Szerdán ezután már nem kell számítani veszélyes időjárási eseményre. Változóan felhős idő várható, több órára kisüt a nap az ország nagy részén. Legfeljebb egy-két helyen fordulhat elő kisebb záporeső – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Helyenként élénk lökések kísérik a keleti, északkeleti szelet. Napközben általában 13 és 17 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet, csütörtökre virradóan pedig 0 és 5 fok között alakul a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet.

Csütörtök hajnalig viszonylag száraz, a korábbinál egy-két fokkal melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Fronttól nem kell tartaniuk az időjárás-érzékenyeknek, de a magasban kezdődő melegedés miatt a melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén. Az esetleges alvási zavaroknak is lehetnek légköri okai. Csökkenhet a koncentrálóképesség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!