A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Jelentős, akár tízszázalékos áremelkedéssel is szembesülhettek az év elején a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek, bár ez az alacsony tarifák miatt nem jelent nagy kiadásnövekedést. Az új tarifát nem kell elfogadni, az ügyfél kérheti a szerződése módosítását is - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Akár tíz százalék fölötti áremelkedést is tapasztalhatnak azok, akik az év első hónapjaiban kapják meg a lakásbiztosítási indexlevelüket, mivel a szolgáltatók csak igen nagy csúszással érvényesítik az árban az inflációs hatásokat.

A drágulás oka, hogy a biztosítók csak késleltetve tudják érvényesíteni a tarifa szempontjából meghatározó inflációs hatásokat, így az árban az egy évvel korábbi fogyasztóiár-növekedés köszön vissza.

A változás persze nem rendezi át drámaian a biztosítottak költségvetését: az alacsony tarifák miatt átlagosan legfeljebb néhány ezer forintot jelent évente. A jelenség emellett feltehetően átmenetinek bizonyul, hiszen a mérséklődő infláció miatt a jövőben ismét csökkenhet a tarifák növekedésének üteme.

Az infláció 2007-ben még 8, tavaly 6,1 százalék volt, az idén a várakozások szerint 3-4 százalék körül lesz - emlékeztet a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!