Idióta bűnözőnek nevezték Busht az iraki parlamentben

Vágólapra másolva!
Az iraki képviselők ülésükön átkokat szórtak az amerikai elnökre, miközben hűséget esküdtek Szaddám Huszeinnek. Egy képviselő azt mondta: "az egész világnak joga van azt mondani a kis Bushnak, hogy tűnj el, te idióta bűnöző".
Vágólapra másolva!

Az iraki házelnök hűségesküvel felérő beszédét követően parlamenti képviselők szólaltak fel, akik egymással vetekedve szórták átkaikat George Bush amerikai elnökre. A képviselők némelyike arab nemzeti viseletbe öltözve jelent meg a parlament rendkívüli ülésén. A Reuters brit hírügynökség Haled Abdel Aziz Szalim képviselő dörgedelmeit emelte ki. A képviselő "korunk fáraójáként" bélyegezte meg Busht, és úgy fogalmazott: "az egész világnak joga van azt mondani a kis Bushnak, hogy tűnj el, te idióta bűnöző". "Hát nem tanultál elődeidtől? Húzz el, és hagyd békén a világot, mert különben súlyosak lesznek a következmények, és egész Amerika bűneid terheit viseli majd" - harsogta Szalim képviselő.

Hammadi parlamenti elnök a rendkívüli ülés után újságíróknak azt nyilatkozta: "Elképzelhetetlen, hogy Szaddám Huszein eleget tegyen az amerikai ultimátumnak, és elutazzék Irakból, megakadályozva így az inváziót. Harcolni fog, és győzelemre vezeti hazánkat."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!