Letelt a Szaddámnak adott ultimátum

Vágólapra másolva!
Nem hozott eredményt az Iraki háború megakadályozásra Szaddám Huszeinnek adott negyvennyolc órás ultimátum. Az iraki vezető nem hagyta el országát, így az amerikai és a szövetséges csapatok bármikor megindíthatják a támadást Irak ellen.
Vágólapra másolva!

A pentagonból érkező szűkszavú jelentés arról szól, hogy lejárt a Szaddámnak adott ultimátum, ő nem teljesítette azt, így bármikor, az amerikai csapatok és szövetségesei számára alkalmas időpontban megkezdődhet az offenzíva az iraki diktátor hatalmának megdöntésére. Bush elnök röviddel az ultimátum lejárta előtt Tony Blair brit miniszterelnökkel telefonált. A megbeszélés tartalmát nem hozták nyilvánosságra, ám azután brit részről figyelmeztették a bel-, és külföldön tartózkodó brit állampogárokat.

Irak oldal/irak/index.htmlHírek és háttér az [origo] mellékletében

Az, hogy az ultimátum lejárta után a szövetségesek azonnal támadásba lendülnek nem valószínű, mivel Irakban lassan véget ér az éjszaka, és a várható precíziós légicsapások leghatékonyabban az éjszaka folyamán kivitelezhetőek.

Arab hírügynökségek jelentései szerint a szövetségesek már részben megkezdték az iraki kommunikációs logisztika megsemmisítését, ami egy lehetséges invázió előjele lehet.

Georg Bush amerikai elnök, ellentétben a vártakkal, nem tartott sajtóértekezletet, még nem szólt a nemzethez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!