A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Súlyos csapások Bagdadra - újra ad a tévé

Vágólapra másolva!
Nem sokkal iraki idő szerint reggel öt óra után súlyos légitámadás érte Bagdadot. Számtalan hatalmas robbanás volt hallható a városból, és ellentétben az eddigi csapásokkal, a szövetségesek támadták a város áramellátást is. A szövetségesek támadták és megrongálták az eddig szabadon sugárzó iraki tévét. A BBC információi szerint a televízi újra sugároz. Szerda reggel kilenc órakor újabb légitámadás érte az iraki fővárost.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérképjavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

A szövetségesek szerdára virradóra újra heves légitámadást intéztek az iraki főváros központja és déli része ellen. A várost egy ideig csak a robbanást következtében felgyulladt tüzek világították meg, mivel a szövetségesek egy időre kiiktatták a város áramellátását. A BBC információi szerint legalább 40 robbanás volt hallható éjszaka és ma hajnalban Bagdad déli részén, ahol a Köztársasági Gárda állásai vannak.

A város ellen eddigi leghevesebb légitámadás célja Szaddám búvóhelyeinek lerombolása, ami nehéz feladatnak bizonyul, mivel a bunkerek jól álcázva, akár százméteres mélységben helyezkedhetnek el.

Arab hírforrások szerint súlyos találat érte az Információs Minisztérium, valamint a televízió épületét is. A Pentagon is megerősítette, hogy bombázták az állami televíziót, közleményük szerint "ki akarják iktatni Szaddám propagandagépezetét". A BBC információi szerint azonban a televízió rövidebb szünet után újra adni kezdett.

Az iraki légvédelem nem lépett működésbe, és a légiriadót jelző szirénák sem szólaltak meg.

A szerda hajnali után újabb légitámadás indult Bagdad ellen reggel 9 óra körül. Az al-Dzsazíra arab műholdas tévéállomás helyszíni tudósítása szerint a bombázás elsősorban az iraki főváros déli külső kerületeit célozta, de heves robbanásokat lehetett hallani Bagdad központjában is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!